ΣΤΙΛ

Οι πιο cute espadrilles για να φοράμε όλο το καλοκαίρι με τα φορέματα μας


Μάρθα Κουμπάνη

7 Μαΐου 2022

Οι πιο cute espadrilles για να φοράμε όλο το καλοκαίρι με τα φορέματα μας
Οι πιο cute κσι κομψές espadrilles για να φοράμε όλο το καλοκαίρι με τα φορέματα μας

Η Ισπανία θεωρείται η γενέτειρα της εσπαντρίγιας. Η σόλα του παπουτσιού είναι φτιαγμένη με πλεξούδες από το αποξηραμένο φυτό esparto grass ,που φυτρώνει στη νότια Ισπανία. Οι πρώτες espadrilles μάλιστα χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το επόμενο ορόσημο στην ιστορία τους ήταν το 1970, όταν ο Yves Saint Laurent ζήτησε από την διάσημη εταιρία υποδημάτων Castañer να τον βοηθήσει να δημιουργήσει μια νέα εκδοχή του διάσημου υφαντού παπουτσιού αλλά με τακούνι.

Το αποτέλεσμα έμεινε στην ιστορία της μόδας και η Castañer, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην πόλη Bañolas το 1927, συνεχίζει να δημιουργεί το σχέδιο μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν γυναίκες που τις λατρεύουν και άλλες που τις μισούν. Προσωπικά, ανήκοντας στην πρώτη κατηγορία μπορώ να πω με σιγουριά ότι η εσπαντρίγια με λίγο τακούνι είναι το τέλειο καλοκαιρινό παπούτσι.

Σε εκείνες που αγαπούν τις άνετες και δροσερές espadrilles ανήκουν και πολλές royals με την Kate Middleton να δίνει το παράδειγμα. Είναι όσο θηλυκές και όσο επίσημες χρειάζεται για έναν καλοκαιρινό γάμο, ενώ συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα μίντι φορέματα και τις φούστες μας. Για όλους αυτούς τους λόγους βρήκαμε της ωραιότερες της φετινής άνοιξης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.