ΣΤΙΛ

Tα jelly sandals είναι το guilty pleasure του καλοκαιρινού στιλ


Μάρθα Κουμπάνη

6 Ιουνίου 2022

Tα jelly sandals είναι το guilty pleasure του καλοκαιρινού στιλ
Στη λίστα με  τις νοσταλγικές και παράλληλα fun επιστροφές έρχεται να προστεθεί ένα αμφιλεγόμενο trend στα παπούτσια, τα jelly sandals.

Oι τάσεις του φετινού καλοκαιριού έχουν όλες κάτι κοινό, αποπνέουν αισιοδοξία αλλά και νοσταλγία. Από τα πολύχρωμα ψυδεχελικά μοτίβα των 70s και τα μεγάλα florals που γνωρίσαμε στα 60s μέσα από τους mods, στα πιο σύγχρονα: Tα 90s πλαστικά δαχτυλίδια και τα tie dye φορέματα και tops, τάσεις που προκύπτουν ακόμα και μέσα από DIYs και φυσικά bucket hats, όλα έχουν επιστρέψει.

Στη λίστα με τις νοσταλγικές και παράλληλα fun επιστροφές έρχεται να προστεθεί ένα αμφιλεγόμενο trend στα παπούτσια, τα jelly sandals. Eίναι, χωρίς αμφιβολία, μια τεράστια τάση της δεκαετίας του '90, φτιαγμένα από μαλακό πλαστικό που θυμίζει ζελέ, εξ ου και το όνομά τους.


Τα jelly sandals έχουν επιστρέψει ξεκινώντας δειλά δειλά το περασμένο καλοκαίρι να εμφανίζονται στο feed μας και σε celebrities όπως η Alexa Chung κιαι Blake Lively.

Πέρσι αγόρασα κι εγώ το δικό μου ζευγάρι από το iconic βραζιλιάνικο brand Melissa. Tα «τζελάκια» μου από διάφανο καουτσούκ χρωματισμένο στην απόχρωση της λεβάντας ήρθαν σε ένα κουτί που μοσχομύριζε φράουλα. Στην πραγματικότητα ήταν το ίδιο το υλικό τους από το οποίο αναδυόταν το άρωμα που με γύρισε στα παιδικά χρόνια. Πρέπει να σας ομολογησω επίσης ότι έναν χρόνο αργότερα και μυρίζουν ακόμα! Άνετα και πολύ μαλακά τα παπούτσια αυτά είναι ιδανικά για το καλοκαίρι με φόρεματα αλλά και με βερμούδες και denim φούστες.


Αν μπορούμε να πούμε ότι η μόδα έχει τα τελευταία χρόνια αδυναμία στα «ugly» shoes, τότε τα jelly sandals είναι το δικό μου guilty pleasure του καλοκαιρινού στιλ. Αρκεί να σας πω ότι κάθε φορά που τα φοράω αισθάνομαι σαν παιδί.