ΣΤΙΛ

Weird Girl Aesthetic: Η νέα μανία του Tik Tok που ανατρέπει όλους τους κανόνες του στιλ


Μάρθα Κουμπάνη

19 Ιουλίου 2022

Weird Girl Aesthetic: Η νέα μανία του Tik Tok που ανατρέπει όλους τους κανόνες του στιλ
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν η Kaia Gerber ρώτησε τους fans της στα social media αν το weird girl look μπορεί να δείχνει καλό μόνο στη Bella Hadid

Δεν χορταίνουμε να περιπλανιόμαστε στον κόσμο του TikTok με τις αμέτρητες διαφορετικές αισθητικές. Angelcore, e-girl, cottagecore, clowncore και soft girl είναι μόνο μερικά από τα στιλ που μας έχει συστήσει κατά καιρούς η δημοφιλής πλατφόρμα. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, μια νέα τάση εμφανίζεται και κατακλύζει το διαδίκτυο. H πιο πρόσφατη εμμονή του TikTok με το "Weird Girl Aesthetic" δεν αποτελεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη.

Είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε διχασμένες ανάμεσα σε τόσα διαφορετικά στιλιστικά ερεθίσματα. Το στιλ "weird girl" θέλει να κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη (ή και όχι). Συνδυάζει τα πάντα: Πολύχρωμα αξεσουάρ, πλεκτά ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, καρό μίνι φούστες, bomber jackets, animal prints, statement τσάντες και hair clips με φιόγκους.

Αν η Dua Lipa έχει αναδειχθεί στην απόλυτη μούσα του Υ2Κ trend, μαζί με σύσσωμο το cast του Euphoria, τότε η Bella Hadid κρατάει τα σκήπτρα του "weird girl" με τα look της των τελευταίων μηνών.

Κάπως έτσι έπιασα τον εαυτό μου να αναζητά διακαώς στα vintage shops της πόλης μία super short denim φούστα με πιέτες όπως αυτές που φοράει το μοντέλο, με ψηλές αθλητικές κάλτσες ασύμμετρα tops και retro sneakers. Ναι, σοβαρολογώ. Και μπορεί ακόμα να μην βρήκα τη φούστα που ονειρεύομαι, ξέρω όμως ότι όταν την βρω θα χρειαστώ όλο το θάρρος που κρύβεται στο 1,63 μου για να την φορέσω. Μέχρι τότε ανακάλυψα μια reworked μίνι φούστα φτιαγμένη από δεκάδες vintage γραβάτες, ραμμένες την μία δίπλα στην άλλη, σε ένα εξαιρετικό patchwork, το οποίο θα μπορούσε άνετα να είναι μέρος ενός weird girl look.

H Kaia, η Bella και το Harajuku

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν η Kaia Gerber ρώτησε τους fans της στα social media αν το συγκεκριμένο look μπορεί να δείχνει καλό μόνο φορεμένο από την Bella Hadid. Αμέσως άνοιξε ολόκληρη συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την αισθητική, η οποία όπως φαίνεται εντοπίζεται στο ιαπωνικό street style Harajuku. Αυτός ο τύπος κιτς, ευρηματικoύ ντύσιματος δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι εκκεντρικοί χρωματικοί συνδυασμοί και οι μοναδικές επιλογές από layers αποτελούν μέρος της περιοχής Harajuku της Ιαπωνίας εδώ και χρόνια.

Στην πραγματικότητα, οι Ιάπωνες έχουν καταργήσει τα όρια της mainstrean fashion με καινοτόμο ντύσιμο από τη δεκαετία του 1980. Δημοφιλές από τις φωτογραφίες στο Fruits Magazine, το Harajuku ήταν η απόρριψη κάθε κοινωνικής νόρμας από την νεολαία. Και χάρη στις διάφορες υποκουλτούρες μέσα στο επαναστατικό κίνημα της μόδας, υπήρχε χώρος για ατελείωτη δημιουργικότητα και ποικιλομορφία. Με ρίζες στην αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητα, το στιλ Harajuku απέχει πολύ από το να είναι anti-fashion ή ugly.

Θεωρητικά, τα ρούχα δεν μπορούν ποτέ να είναι άσχημα. Θέλω να πω, στον πυρήνα του, το styling έχει να κάνει με την αυτοέκφραση. Τι μας κάνει λοιπόν να πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα είναι της μόδας και άλλα όχι; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το weird girl.

Φυσικά αν σας αρέσει και θέλετε να το δοκιμάσετε δεν πρόκειται να σας εμποδίσουμε, μόνο να σας ευχηθούμε να καταφέρετε να το υποστηρίξετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.