AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

ΣΤΙΛ

Festival d'Hyères: Η σχεδιάστρια Jenny Hytönen και η Cyborg νύφη της έκλεψαν την παράσταση


Μάρθα Κουμπάνη

17 Οκτωβρίου 2022

Festival d'Hyères: Η σχεδιάστρια Jenny Hytönen και η Cyborg νύφη της έκλεψαν την παράσταση
Η Φινλανδή σχεδιάστρια κέρδισε δύο βραβεία, το Grand Prize και το Public Prize για μια δυνατή unisex συλλογή

Μπορεί το Festival d'Hyères να μετρά ήδη 37 χρόνια παρουσίας, ως ο πρόδρομος των διεθνών διαγωνισμών μόδας, αλλά παραμένει το νεότερο στην καρδιά. Εκεί ανερχόμενοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο περνούν ένα τριήμερο γεμάτο αδρεναλίνη παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.

Η 37η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μόδας, Φωτογραφίας και Αξεσουάρ, Hyères, πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στη Villa Noailles. Η βίλα είναι ένα πρώιμο μοντερνιστικό κτίτιο, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Robert Mallet-Stevens για τους θαμώνες της τέχνης Charles και Marie-Laure de Noailles, μεταξύ 1923 και 1927.[3] Βρίσκεται στους λόφους πάνω από το Hyères, στο Var, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο Jean-Pierre Blanc είναι ιδρυτής και διευθυντής του φεστιβάλ του οποίου προεδρεύει η Pascale Mussard.

Για τους φιναλίστ της μόδας και των αξεσουάρ, τα runway shows που διοργανώνονται για περίπου 900 επισκέπτες ανά βραδιά, προσφέρουν ορατότητα που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Μιλάνο. Φέτος, έλαβαν μια τρομερή βοήθεια από το Instagram, πλέον επίσημο συνεργάτη του φεστιβάλ, το οποίο προσφέρει στους φετινούς νικητές καθοδήγηση στην πλατφόρμα του και στις εφαρμογές Meta.

Η Φινλανδή σχεδιάστρια Jenny Hytönen ήταν εκείνη που κέρδισε τόσο το Grand Prize και το Public Prize για μια δυνατή unisex συλλογή που ονομάζεται "Untitled" που συνδύαζε δύο άκρα: λεπτές, διάφανες πλεκτές φούστες και φορέματα κεντημένα στο χέρι με κρύσταλλα και φετίχ BDSM/'80 κομμάτια σε ανακυκλωμένο, ανασυναρμολογημένο δέρμα με βαριά καρφιά με βίδες, παξιμάδια και μπουλόνια.

Από τα πιο εντυπωσιακά, το look του finale! Πρόκειται για μια διαφορετική, Cyborg νύφη, της οποίας το βέλο αποτελείται από περισσότερες από 25.000 γυάλινες χάντρες η καθεμία από αυτές τοποθετημένες στο χέρι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλεξίματος με την οικιακή της μηχανή πλεξίματος.

Κάτω από το πέπλο βρίσκεται η καρδιά της δουλειάς μου, το κορμάκι LED έχει αισθητήρα καρδιάς που ανιχνεύει και δείχνει τον παλμό της καρδιάς στους χρήστες με ένα παλλόμενο φως. Αυτό σημαίνει ότι αναβοσβήνει σε κάθε χτύπο της καρδιάς της γυναίκας που το φορά.

Στην παρουσίασή της στο showroom, η 25χρονη σχεδιάστρια είπε στη Vogue ότι η κατασκευή μιας φούστας πλήρως κεντημένης με διαφανείς κρυστάλλους χρειάστηκε δύο εβδομάδες σταθερών 12ωρων εργασίας. «Απλώς καθόμουν στο εργαστήριο μου και έβλεπα τις Kardashians και μερικές φορές έβγαινα έξω για να περπατήσω με τα σκυλιά μου», θυμάται. Έχοντας προσγειωθεί στο Hyères κατευθείαν από τις συλλογές στο Παρίσι, όπου εργάζεται στα πλεκτά για τον Olivier Theyskens, πρόσθεσε, «για έναν introvert όπως εγώ ήταν πολλά που έπρεπε να επεξεργαστώ, αλλά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να δω πόσο μακριά μπορώ να πάω».

Χάρη στο φετινό βραβείο, αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει πλέον αξιοσημείωτα πρόσθετα: εκτός από επιχορηγήσεις 20.000 ευρώ τόσο από την Première Vision όσο και από τη Chanel, η Hytönen θα έχει την ευκαιρία να παράγει capsule συλλογές κάψουλας χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά υψηλής ποιότητας του ready-to-wear brand ICICLE , καθώς και μια capsule συλλογή για το πολυκατάστημα Galeries Lafayette.