ΣΤΙΛ

Tα trends που θα θέλαμε να εξαφανιστούν το 2023


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

29 Δεκεμβρίου 2022

Tα trends που θα θέλαμε να εξαφανιστούν το 2023
Instagram/chiaraferragni
Τα βαρέθηκε η ψυχή μου, τα βαρέθηκε! Αυτά τα 5 trends θα θέλαμε να εξαφανιστούν το 2023 και να μη τα ξαναδούμε, σύντομα τουλάχιστον.

Ας το παραδεχτούμε! Μέρες που είναι, όλοι λατρεύουμε τα trends. Τα brands θέλουν να τα ξεκινήσουν, οι influencers να τα καθορίσουν και οι καταναλωτές να τα αγοράσουν. Το θέμα είναι όμως ότι η δημοφιλία δεν δείχνει τίποτε άλλο εκτός από τη ζήτηση.

Μην ξεχνάμε πως τα trends δεν δημιουργούνται ισότιμα. Αυτή εξάλλου είναι και η φύση τους. Μια αδιόρατη σειρά γεγονότων που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως, καταλήγουν στην κυριαρχία ή και στη δημιουργία ενός trend. Πολλά από αυτά όμως φτάνουν στο σημείο να γίνονται «σούπα» και να βαριόμαστε να τα βλέπουμε ξανά και ξανά.

Ποια είναι λοιπόν τα trend του 2022 που κουράστηκαν τα μάτια μας να βλέπουν και θα θέλαμε να θαφτούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Εδώ έχω μια λίστα -για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας- με τα trends που ευχόμαστε να αποχαιρετήσουμε από τη νέα χρονιά!

1. Πόσο νέον να αντέξει ένας άνθρωπος;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά το νέον πάντα ήταν τραχύ και επιθετικό, ειδικά σε μεγάλες επιφάνειες. Το 2023 καλό θα είναι να τσιλάρουμε κάπως με πιο «ήρεμα» χρώματα.

2. Στρασάκια παντού

Καλό ήταν όσο κράτησε, αλλά φτάνει παιδιά με το πολύ το μπλινκ-μπλινκ!

3. Ακατανόητα γυαλιά ηλίου

Τι και αν είναι από επώνυμο οίκο μόδας, αυτά τα γυαλιά δεν δείχνουν ωραία σε κανέναν!

4. Θεόστενα κολλητά παντελόνια

Η επαναφορά των super κολλητών παντελονιών, τύπου Balmain, είναι τόσο 2010, που μπορούμε να τα αφήσουμε πίσω μας για πάντα και να αναπνεύσουμε ελεύθερα.

5. Η μάστιγα του extra χαμηλόμεσου

Δεν μπορείς να κάτσεις σαν άνθρωπος αρχικά και επίσης η υπερβολή του συγκεκριμένου trend είναι στα don'ts της Y2K κουλτούρας.