ΣΤΙΛ

Παπούτσια: Οι 9 τάσεις που θα φοράς όλο το 2023


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Ιανουαρίου 2023

Παπούτσια: Οι 9 τάσεις που θα φοράς όλο το 2023
«Δώσε σ' ένα κορίτσι το σωστό ζευγάρι παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο» είχε πει η Marylin Monroe. Το 2023 αυτά τα παπούτσια είναι πολύ συγκεκριμένα!

Συζητάμε πολύ για το πόσο σημαντικό είναι να επενδύουμε σε κλασικά κομμάτια. Σε κομμάτια που θα αντέξουν στο τεστ του χρόνου και που θα τα φοράμε για πολλά χρόνια ακόμα. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε μας αρέσει να φλερτάρουμε με τα νέα trend της σεζόν.

Μέχρι στιγμής σίγουρα θα έχεις διαβάσει, θα έχεις ακούσει ή θα έχεις δει τις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023. Αλλά τώρα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σου σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο: τα παπούτσια!

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να «μπεις» σε ένα trend, από ένα ζευγάρι παπούτσια. Πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να αλλάξει τόσο δραστικά τον τόνο του look σου; Τα denim παντελόνια μπορούν να γίνουν πιο «καλά», τα cocktail φορέματα πιο καθημερινά, τα φθινοπωρινά ρούχα να μπορούν να φορεθούν το καλοκαίρι και φυσικά το αντίθετο. Τα θέλεις όλα αυτά; Φαντάζομαι πως ναι!

Οι τάσεις που θα φορέσεις το 2023 στα παπούτσια είναι στην παρακάτω λίστα και σε περιμένουν να τις αξιολογήσεις και να πειραματιστείς.

Η επιστροφή της μύτης

Τις τελευταίες σεζόν είδαμε την τετράγωνη μύτη να κερδίζει την κούρσα της δημοφιλίας, αλλά αυτή τη χρονιά οι σχεδιαστές αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αγαπημένο και πολύ κομψό trend της δεκαετίας του ‘80, την μυτερή μύτη.

Η Λίμνη των Κύκνων

Χάρη στη Miu Miu και στη The Row οι μπαλαρίνες ήταν ένα από τα it παπούτσια του 2022. Αν επένδυσες σε αυτές, καλά έκανες διότι θα είναι μαζί μας και το 2023. Η σατέν και η βελούδινη έκδοση κάνουν το μπαμ αυτή τη χρονιά.

«Μπλινκ μπλινκ»

Το μπλινκ μπλινκ ήταν πολύ hot αυτή τη σεζόν και το trend θα συνεχιστεί και το 2023. Παπούτσια με κρύσταλλα και στρασάκια θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και αυτόν τον χρόνο.

Άλλαξε ο κορσές και έγινε παπούτσι

Τα κορδόνια-λουριά στα παπούτσια θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend του 2023. Όταν τα παπούτσια μοιάζουν με κορσέ, τότε το sexiness αλλάζει επίπεδο.

«Μη μασάς»

Τα αρβυλάκια που είδαμε το 2022 είναι αρκετά basic σε σχέση με αυτά του 2023. Οι σόλες είναι πιο μεγάλες, τα κουμπώματα πιο βαριά και γενικά υπάρχει μια «αγριάδα».

Αντανακλάσεις

Τα χρυσά, τα ασημένια και γενικά τα μεταλλικά χρώματα είναι αρκετά συνηθισμένα τον χειμώνα με τα γιορτινά party. Το 2023 όμως το party θα συνεχιστεί όλο τον χρόνο με τα γυαλιστερά παπούτσια να είναι στο επίκεντρο.

Νέα ύψη

Μετά την μικρή ανάπαυλα του 2022, οι over-the-knee μπότες ήρθαν και πάλι να μας ανεβάσουν σε άλλα ύψη και να δώσουν αυτή την edgy νότα στα looks μας.

Pvc rules

Και τον χειμώνα και το καλοκαίρι το Pvc θα μας κάνει παρέα. Σε διάφορα χρώματα ή απλά διάφανο θα αφήνει το πεντικιούρ σου να φαίνεται και ίσως το πόδι σου να ιδρώνει. Θέλει προσοχή!

Κάτι τρέχει με τη Mary

Τα Mary Jane τακούνια μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του χειμώνα, αλλά μείνε σίγουρη ότι θα είναι και για όλο το 2023. Πιο ογκώδεις, με περίτεχνα κουμπώματα και πλατφόρμες. Πιο hot από ποτέ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.