ΣΤΙΛ

Paris Fashion Week: Το ντεμπούτο του Seán McGirr για τον Alexander McQueen που συζητήθηκε


JTeam

3 Μαρτίου 2024

Alexander McQueen FW2024
© Getty Images/ Yanshan Zhang
Ο Seán McGirr, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Alexander McQueen, έκανε το ντεμπούτο στην PFW και δεν απογοήτευσε

Μετά τον θάνατο του εμβληματικού Alexander McQueen, τα ηνία του οίκου πήρε η Sarah Burton, βοηθός του από το 1996 και φρόντισε να συνεχίσει την κληρονομιά του. Ωστόσο, μετά την ξαφνική της αποχώρηση το φθινόπωρο του 2023, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν την καινούργια εποχή που θα ξημέρωνε για τον οίκο με τον Seán McGirr στο «τιμόνι».

Έτσι, πριν λίγες ώρες, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής έκανε το ντεμπούτο του σε μια αποθήκη στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Όπως οι προκάτοχοί του, ο 35χρονος Seán McGirr έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας στο Central Saint Martins. Στη συνέχεια μαθήτευσε στον Dries Van Noten και έπειτα στο JW Anderson. Τελικά, βρέθηκε στον McQueen ως επικεφαλής της ready-to-wear συλλογής.

Για το ντεμπούτο το, ο McGirr επέστρεψε στις ρίζες του οίκου - ανατροπή, πρόκληση, λονδρέζικο στιλ. Με έντονες και σαφείς αναφορές στη συλλογή του 1995 "The Birds", η πασαρέλα άνοιξε με ένα μοντέλο που φορούσε ένα λάτεξ φόρεμα και τα χέρια της ήταν «παγιδευμένα» στο σώμα της.

Σηκωμένοι ώμοι σε κοστούμια, παλτό με έντονα κοψίματα στη μέση και τους γοφούς, φορέματα που έμοιαζαν με σπασμένο γυαλί έκαναν τα μοντέλα να φαίνονται ψηλά, πολύ αδύνατα και... επικίνδυνα. Στη συλλογή είδαμε, ακόμη, oversized πλεκτά, στενές καπαρντίνες, χοντροκομμένες μπότες και «διαστημικά» αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.