ΣΤΙΛ FASHION NEWS

«Έφυγε» η σχεδιάστρια Lilly Pulitzer


8 Απριλίου 2013

LILLY-PULITZER-ΚΑΘ.jpeg

Άφησε εποχή με τα tropical print φορέματά της.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, η γνωστή σχεδιάστρια Lilly Pulitzer. Η socialite από το Palm Beach, έγινε γνωστή ως designer τη δεκαετία του ‘60, όταν τα tropical print φορέματά της έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο της μόδας, ενώ αργότερα καθιερώθηκαν ως κλασικά.

Η Pulitzer που ήταν μέλος της γνωστής οικογενείας των μίντια, ξεκίνησε την καριέρα της πίσω από ένα stand, πουλώντας χυμούς! Ως πλούσια νοικοκυρά και έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο, θέλησε να εργαστεί πουλώντας χυμούς από πορτοκάλια παραγωγής της οικογενείας της, ενώ παράλληλα, ζήτησε από την ράφτρα της να ράψει φορέματα με πολύχρωμα prints, τα οποία λειτουργούσαν ως καμουφλάζ στους λεκέδες από χυμούς! Τα φορέματα που κρέμονταν πίσω από το stand της, γρήγορα ξεπέρασαν τις πωλήσεις των χυμών πορτοκαλιού και με τη βοήθεια της fashion editor και συνεργάτιδάς της Laura Robbins, άνοιξε την πρώτη της εταιρία ρούχων. «Σχεδίαζα συλλογές εμπνεόμενη απ’ό,τι μου άρεσε… τα φρούτα, τα λαχανικά, την πολιτική, τα παγώνια! Ξεκίνησα μην έχοντας ιδέα από business. Ήταν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου, αλλά τους έκανε όλους ευτυχισμένους», δήλωσε το 2009, στο Associated Press.

Αργότερα οι κολεξιόν της επεκτάθηκαν στον σχεδιασμό μαγιώ, παιδικών ρούχων και ανδρικής μόδας, ενώ τη δεκαετία του ’80 έκλεισε την επιχείρηση της, δηλώνοντας χρεοκοπία. 10 χρόνια αργότερα το label «ξαναγεννήθηκε» από την Sugartown Worldwide Inc., για την οποία η Pulitzer δούλεψε περιστασιακά.

«Το στυλ δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό που φοράς, έχει να κάνει με το πώς ζεις», είπε το 2004 η διάσημη σχεδιάστρια.

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες του οίκου Lilly Pulitzer: [gallery-151971]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.