ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο μύθος του «μικρού, μαύρου φορέματος» ξαναζωντανεύει


28 Αυγούστου 2013

LITTLE-BLACK-DRESS1.jpg

Μέσα από το Αμερικανικό Κέντρο για την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η πολύχρωμη ιστορία του μικρού μαύρου φορέματος σε έκθεση στο Παρίσι Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, η έκθεση «Little Black Dress», στο Αμερικανικό Κέντρο για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, Mona Bismarck, στο Παρίσι, θα παρουσιάσει μαύρα φορέματα με τα οποία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς celebrities.

Σχεδόν έναν αιώνα πίσω, η Coco Chanel δημιούργησε το εμβληματικό μαύρο φόρεμα το οποίο φορέθηκε και έγινε διάσημο από την Γαλλίδα ερμηνεύτρια Edith Piaf.  Η μόδα μεταδόθηκε στην Αμερική, με κυριότερο παράδειγμα το Givenchy φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία του 1961, «Πρόγευμα στα Tiffany's».

Στην έκθεση παρατίθενται εκθέματα, από το δαντελένιο μαύρο φόρεμα του Marc Jacobs (το οποίο είχε φορέσει στην έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Νέας Υόρκης το 2012) και το κλασσικό αυστηρό Chanel φόρεμα της αρχισυντάκτριας της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, έως το latex μαύρο φόρεμα του Tom Ford.

Το μικρό μαύρο φόρεμα έλαβε το ακρωνύμιο LTB (little black dress), το 1926, όταν η αμερικανική Vogue έκανε αφιέρωμα στις δημιουργίες της Coco Chanel με τίτλο «όποιο χρώμα, αρκεί να είναι μαύρο».

Το διαβάσαμε στο Koolnews.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.