ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ζeus+Δione: Η συλλογή για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 14-15


1 Σεπτεμβρίου 2014

Photo-11.jpg

Εμπνεόμενη από το μύθο "Ο μίτος της Αριάδνης".

 H Ζeus+Δione στη συλλογή Φθινόπωρο - Χειμώνας 14-15, ξετυλίγει το κουβάρι της παράδοσης ταξιδεύοντας από το παρελθόν στο παρόν, εμπνεόμενη από το μύθο, σύμφωνα με τον οποίο η Αριάδνη, η κόρη του βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, βοήθησε το Θησέα δίνοντάς του ένα ξίφος για να σκοτώσει το Μινώταυρο και ένα κουβάρι νήμα για να βρει το δρόμο εξόδου από τα δαιδαλώδη μονοπάτια του Μινωικού λαβυρίνθου.

H Ζeus+Δione μετατρέπει τα σύμβολα της πλούσιας ελληνικής μυθολογίας σε σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Κύριο σημείο αναφοράς της συλλογής Φθινόπωρο - Χειμώνας 14-15, γίνονται οι αυστηρές γραμμές που παραπέμπουν στα γεωμετρικά σχήματα του λαβύρινθου, καθώς και στη συνεχή ροή που έχει το ξετύλιγμα του κουβαριού.

Στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, που βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα, από το Μέτσοβο μέχρι την Αστυπάλαια, διατηρούνται και μετουσιώνονται στη συλλογή δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σύγχρονης αισθητικής και διαχρονικής κομψότητας. Υπερμεγέθεις κάπες, παλτό σε ίσια γραμμή, κομψά σακάκια, αυστηρές ίσιες φούστες, μακριές παντελόνες, αέρινα μακριά φορέματα, μεταξωτά πουκάμισα και χειροποίητα πλεκτά πουλόβερ, αποτελούν τα βασικά κομμάτια της συλλογής Φθινόπωρο/ Χειμώνας14-15.

Photo 1

Οι πλούσιες υφές από μετάξι, βαμβάκι, μαλλί και δέρμα βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα εκλεκτά χειροποίητα κεντήματα, ενώ οι περίτεχνες λεπτομέρειες, προσδίδουν πρόσθετη λάμψη και φινέτσα στη συλλογή. Η χρωματική παλέτα απλώνεται από το λευκό στο μαύρο, το ανοιχτό γκρι, το κανελί, το ροδακινί και το σμαράγδι. Χειροποίητες πλεκτές τσάντες με λεπτομέρειες από αυθεντικά παραδοσιακά υφαντά, χειροποίητες ζώνες με φούντες, υψηλής ποιότητας δερμάτινα παπούτσια, ασημένια χειροποίητα κουμπώματα και πολύτιμα κοσμήματα ολοκληρώνουν τη συλλογή.

H Zeus+Δione για τις δημιουργίες της συνεργάζεται με Έλληνες τεχνίτες και μικρά εργαστήρια, που με βαθιά γνώση της τέχνης τους στοχεύουν στην αναβίωση και προώθηση των παραδοσιακών τεχνικών. Τα μεταξωτά και βαμβακερά κομμάτια υφαίνονται σε παραδοσιακούς αργαλειούς στο Σουφλί ενώ τα πλεκτά κομμάτια της συλλογής πλέκονται στο χέρι από γυναίκες στην Αττική και σ΄ άλλα μέρη στην Ελλάδα. Τα φορέματα και τα πουκάμισα υφαίνονται στο Μέτσοβο και οι κεντητές λεπτομέρειες είναι βασισμένες σε παραδοσιακά σχέδια που ράβονται στην Κρήτη. Τα ασημένια κουμπώματα είναι σμιλεμένα από Αθηναίους αργυροχόους.

Η Συλλογή Φθινόπωρο- Χειμώνας 2014-15 Zeus+Δione διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στο Zeus+Δione e-shop.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.