ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Φιλόζωοι vs fashion industry


16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο βασικός λόγος που οι φιλοζωικές μισούν τη μόδα είναι οι γούνες. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το απαλό τρίχωμα έχουν γίνει κατά καιρούς με τις δύο πλευρές να έρχονται σε αντιπαράθεση. Φυσικά κανείς δεν θέλει πια να φοράει real fur και η τάση προς την οικολογική μόδα αποτελεί ένα από τα βασικά trends στη λαμπερή βιομηχανία. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά άλλωστε αφού το κοινό που καταναλώνει έχει αρχίσει να αποκτά μία οικολογική συνείδηση κατά κάποιο τρόπο.

Τα πράγματα όμως μάλλον δεν είναι τόσο ξεκάθαρα για τα μεγάλα brands τα οποία κατηγορούνται ακόμα για κακομεταχείριση των ζώων. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρει το όνομα “Last Chance for Animals” ισχυρίζεται ότι μεγάλα fashion brands όπως Marc Jacobs, Diane von Furstenberg, Burberry, Christian Dior, Giorgio Armani, Yves Saint Laurent και Louis Vuitton συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ζώα από τις συγκεκριμένες φάρμες παρά τις ενδείξεις κακοποίησης των.

Οι οίκοι Burberry και Dior απάντησαν δημόσια στις κατηγορίες, αρνούμενοι ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση των ζώων. Εκπρόσωποι και των δυο brands υποστήριξαν ότι η κακοποίηση των ζώων για την παραγωγής γούνας είναι ενάντια στην πολιτικής τους και ουδέποτε θα υπέκυπταν σε τέτοιες βιαιότητες. Που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα μάλλον είναι ακατόρθωτο να το ανακαλύψουμε εμείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.