ΣΤΙΛ FASHION NEWS

5 πράγματα που θα θέλατε να μάθετε για τον Marc Jocobs


9 Οκτωβρίου 2014

Marc-Jacobs-Copy.jpg

Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πετυχημένους σχεδιαστές της γενιάς του. Έχει το δικό του brand και μέχρι πρόσφατα υπήρξε creative director ενός από τους πιο εμβληματικούς παριζιάνικους οίκους μόδας, του Louis Vuitton. Ο Marc Jacobs, τον τελευταίο χρόνο έχει αφοσιωθεί στο δικό του brand, αλλά δεν σταματά να εκπλήσσει παγκοσμίως με τον πολυσχιδή χαρακτήρα του και την τόλμη που τον χαρακτηρίζει ως δημιουργό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Paper Magazine, ο Marc Jacobs έδωσε ευθέως απαντήσεις σε ερωτήματα που πολλοί θα ήθελαν να του θέσουν, λίγοι όμως θα τολμούσαν. Οι απαντήσεις του έβγαλαν –προφανώς οικειοθελώς- προς τα έξω μερικές ακόμα πτυχές του χαρακτήρα του που τον κάνουν την προσωπικότητά του ακόμα πιο ιδιαίτερη.

  1. Έχει προφίλ στο Grindr. Πρόκειται για ένα application κοινωνικής δικτύωσης με σαφή προσανατολισμό στους gay και τους bisexual. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο πρώην πορνοστάρ φίλο του Harry Louis τον παρότρυνε να δημιουργήσουν προφίλ στο Grindr και το έκανε.
  2. Βρίσκει ότι το πορνό είναι συναρπαστικό. Συγκεκριμένα πιστεύει ότι: “Οι sexy άνθρωποι είναι υπέροχοι. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το sex είναι υπέροχοι!” Το βρίσκει αστείο και θεωρεί ότι με κάποιον τρόποι έλκει τους ανθρώπους που ασχολούνται με το πορνό. Συμπληρώνει ότι ο Harry Louis δεν έχει καμία σχέση στην προσωπική του ζωή με αυτό που είναι στις ταινίες του.
  3. Του ήταν δύσκολο να αποδεχτεί ότι δεν είναι πια creative director της Louis Vuitton. Παρ’ όλα αυτά αναγνωρίζει τη δουλειά του αντικαταστάτη του Nicolas Ghesquière. “Ήθελαν μία αλλαγή, κι αυτή που έκαναν είναι πολύ καλή. Θα ήταν χειρότερο αν κάποιος προσπαθούσε να κάνει το ίδιο με εμένα. Αλλά ο Nicolas κάνει κάτι δικό του και νομίζει ότι είναι καλό” σημειώνει.
  4.  Του αρέσει ο Heidi Slimane. Θεωρεί ότι είναι πραγματικά έξυπνος κι ότι κάνει κάτι καλό γι’ αυτή τη γενιά σχεδιαστών.
  5. Ξεκινάει τα show στην ώρα τους εξαιτίας του Yves Saint Laurent. Δεν του αρέσει να αφήνει τον κόσμο να περιμένει κι επιπλέον θεωρεί ότι η αργοπορία επηρεάζει την κριτική της δουλειάς του. Εξάλλου όπως ο ίδιος παραδέχεται ο Yves Saint Lauren είναι ο ήρωάς του και ήταν πάντα ακριβής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.