ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τα παραμυθένια looks της νέας «Σταχτοπούτας» της Disney


26 Φεβρουαρίου 2015

C-001-00909R.jpg

Που επιστρέφει σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Η Disney μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του «Maleficent» μας παρουσιάζει μια νέα υπερπαραγωγή με λαμπερό καστ και υψηλές προδιαγραφές. Η νέα «Σταχτοπούτα» δίνει σάρκα και οστά στη διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950. H ταινία  θα χαρίσει ένα παραμυθένιο σχεδόν μαγικό θέαμα, αφού από πίσω της κρύβεται η σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Kenneth Branagh. Ένα ακόμη δυνατό χαρτί της είναι το casting που αποτελείται από βραβευμένους  ηθοποιούς όπως  η CatBlanchett, η Lily James, ο Richard Madden και η Helena Bonham-Carter.

CINDERELLA

Η νέα «Σταχτοπούτα» παραμένει πιστή στο κλασικό, πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι και δίνει σάρκα και οστά στη διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950. Η κεντρική υπόθεση είναι η γνωστή με λίγες παραλλαγές που την κάνουν πιο σύγχρονη και ανθρωποκεντρική. Η νεαρή Ella (Lily James) χάνει τη μητέρα της και στηρίζει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Καλωσορίζει τη μητριά της (Cate Blanchett), τις κόρες της  Anastasia (Holliday Grainger) και Drisella (Sophie McShera) στο πατρικό της, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα της καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας. Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες αλλά η Ella -που έχει κάθε λόγο να χάσει το κουράγιο της- ακολουθεί τη συμβουλή της μητέρας της να είναι πάντα θαρραλέα και γεμάτη καλοσύνη.

Ανθρωποκεντρική, θεαματική, φαντασμαγορική και αισιόδοξη, αυτή η νέα εκδοχή της κλασικής ιστορίας διαθέτει χιούμορ, ευαισθησία και περισσότερο ρεαλισμό, καθώς και μια δυναμική, πανέξυπνη Σταχτοπούτα – χωρίς να χάσει τίποτα από την ακαταμάχητα μαγική της επίδραση. Άλλωστε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάθε κολοκύθα θα κρύβει μέσα της μία άμαξα!

CINDERELLA

Αυτό όμως που αξίζει να δώσετε σημασία στη νέα ταινία είναι η αισθητική προσέγγιση των δημιουργών της ταινίας που σαφέστατα έθεσαν ως κυρίαρχο στόχο να αποδώσουν στο μέγιστο την ατμόσφαιρα της εποχής κι αναμφισβήτητα το πέτυχαν! Όχι μόνο με το άψογο casting των ηθοποιών αλλά και με τους καλύτερους make up asrtists και ενδυματολόγους. Τα κουστούμια της ταινίας φέρνουν στο μυαλό τουαλέτες υψηλής ραπτικής σε εκθαμβωτικά χρώματα και σχέδια, με περίτεχνες λεπτομέρειες και διακοσμητικά στοιχεία που  αναβιώνουν με τεράστια επιτυχία τις σύγχρονες πριγκίπισσες. Με σαφείς τις ρετρό αναφορές, πασπαλίζονται μοναδικά με λάμψη και shinny υφές που λατρεύεις να παρακολουθείς.

Τα εντυπωσιακά φορέματα της Σταχτοπούτας -όλα αξιοζήλευτα-, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα κοστούμια εποχής των ηθοποιών ανέλαβε η βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια Sandy Powell  έχοντας ως σημείο αναφοράς τη δεκαετία του ’40. Το κάθε κοστούμι γεμάτο με χρώματα κατάφερε να αγκαλιάσει με ακρίβεια τον καλό ή κακό χαρακτήρα του κάθε ήρωα.

CINDERELLA

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία της τουαλέτας της Σταχτοπούτας. Χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας και πολλά προσχέδια, πρόβες και δοκιμές που περιλάμβαναν κίνηση και χορό. Αποτελείται από πολλές στρώσεις φίνου υφάσματος, σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.  Η Σταχτοπούτα δεν φοράει κανένα κόσμημα ούτε τιάρα, καθώς είναι η απλότητα της που την κάνει να ξεχωρίζει στο πλήθος καθώς το φόρεμα – το οποίο προέκυψε από 9 διαφορετικές εκδοχές- από μόνο του διαθέτει 10,000 Swarovski κρύσταλλα και αποτελείται από περίπου 250 μέτρα υφάσματος. 

Αυτό που δεν θα σας περάσει σίγουρα απαρατήρητο είναι τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Μητριάς σε συνδυασμό πάντα με το απαράμιλλο στιλ και την όμορφη σιλουέτα της Cate Blanchett. Ενδεικτικά, τα παπούτσια της σχεδιάστηκαν από την Powell και φτιάχτηκαν από τον Salvatore Ferragamo.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα κουστούμια των δύο αδελφών, οι οποίες είναι ντυμένες το ίδιο σε διαφορετικά χρώματα αλλά και της υπέρλαμπρης Νεράιδας που φοράει μία λευκή τουαλέτα με ασημένια φτερά που χρειάστηκε 120 μέτρα υφάσματος, 10,000 Swarovski κρύσταλλα και 400 κόκκινα φωτάκια LED, τα οποία ράφτηκαν μέσα στο ύφασμα και ανάβουν όταν κάνει τα μαγικά της.

Το γοβάκι που αποτελεί το αντικείμενο κλειδί σε όλη την ιστορία, είχε ως πηγή έμπνευσης ένα μικροσκοπικό και πολύ κομψό παπούτσι του 1890 που βρίσκεται σε ένα μουσείο παπουτσιών και έχει τακούνι 12 πόντων. Είναι κρυστάλλινο κι όχι γυάλινο και για τη δημιουργία του επιστρατεύτηκε ο οίκος Swarovski. Φυσικά, η πρωταγωνίστρια ποτέ δεν φόρεσε αυτό το εν λόγω γοβάκι αφού δεν επιτρέπει καμία κίνηση.

CINDERELLA

Το αποτέλεσμα είναι ένα φαντασμαγορικό ταξίδι στο χρόνο για μικρούς και μεγάλους, όπου οι ήρωες του αγαπημένου παραμυθιού ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη και μας κάνουν να πιστεύουμε τελικά στα παραμύθια!

Η νέα «Σταχτοπούτα» θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood. Δείτε το trailer της ταινίας!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.