ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η σπουδαία κυρία της μόδας, Carven πέθανε στα 105


9 Ιουνίου 2015

29.jpg

Πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες κυρίες της μόδας. Η Madame Carven ξεκίνησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια μόδας το 1945, μία εποχή όπου τα καλύτερα ατελιέ ανήκαν σε άνδρες, όπως ο Christian Dior και ο Hubert de Givenchy.

2

Η Madame Carven υπήρξε από τις πρώτες σχεδιάστριες που έδωσαν ένα αέρα νεανικότητας στον καθωσπρεπισμό που επικρατούσε στην εποχή της δράσης της. Ο οίκος μόδας της ήταν από τους πρώτους που λάνσαραν συλλογή ready-to-wear, την ώρα που η υψηλή ραπτική μεσουρανούσε με όλες τις κυρίες τις καλής κοινωνίας να σπεύδουν να αποκτήσουν μία haute couture δημιουργία.

madame-carven-

Οι καθαρές γραμμές και η απλότητα που χαρακτήριζαν τα σχέδια της Madame Carven, κατέληξαν στο σύγχρονο πια brand Carven υπό την καθοδήγηση του νέου σχεδιαστή Guillaume Henry. Το brand Carven έχει πια αποκτήσει το δικό του κοινό και χαίρει εκτίμησης από διάσημες κυρίες της σύγχρονης μόδας, όπως η Victoria Beckham και η Alexa Chung.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.