ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Louis Vuitton αγόρασε τον οίκο Christian Dior για 13 εκ. δολλάρια


MMEINTANI

25 Απριλίου 2017

christian-dior-waw1718-137.jpg

Διαβάστε ακόμα: Το show του Christian Dior ήταν μια ωδή στο monochrome

[gallery-716376]

Συμβαίνει όμως να έχουμε και νέα που θα λέγαμε ότι υπάγονται περισσότερο στην κατηγορία Business, αφού μιλάμε για επιχειρήσεις κολοσσούς και εξαγορές που γίνονται μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα, αφού εδώ και λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση ότι το LVMH group εξαγόρασε τον οίκο Christian Dior έναντι 13 εκ. δολλαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Το μπλε του Christian Dior και το νόημα που κρύβει

Ο επικεφαλής της LVMH, Bernard Arnault, δήλωσε πως πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει να αποδείξει την αφοσίωση του LVMH group απέναντι στα brands που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του, ενώ βασικός στόχος είναι να επανενώσει όλα τα κομμάτια του Γαλλικού οίκου, τόσο δηλαδή το τμήμα που έχει να κάνει με το καθαρά σχεδιαστικό κομμάτι (με συλλογές pret-a-porter και Haute Couture) όσο και το Parfums Christian Dior, το οποίο εντάσσεται ήδη στην κατοχή της LVMH από τη δεκαετία του 1960.

Όλα αυτά την ώρα που τα fashion news σχετικά με τον Christian Dior δεν έχουν τέλος, αφού μόλις ανακοινώθηκε η έκθεση που θα λάβει χώρα ως φόρος τιμής στα 70 χρόνια πορείας του.

O Christian Dior, o «σχεδιαστής του Ονείρου» (Couturier du Rêve) όπως έχει χαρακτηριστεί, θα είναι το θέμα της έκθεσης Les Arts Décoratifs στο Παρίσι για φέτος, με σχέδια του ίδιου αλλά και των 6 σχεδιαστών που τον διαδέχτηκαν να εκτίθενται σε περισσότερα από 3.000 τ.μ., ενώ η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 7 Ιανουαρίου του 2018.

Φωτ.: Les Arts Décoratifs / Nicholas Alan Cope

Ανάμεσα στα εκθέματα πρόκειται να δούμε πολλά designs από τα αρχεία του Γαλλικού οίκου αλλά και κομμάτια που έχουν παραχωρηθεί από το Costume Institute του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, από το Victoria and Albert Museum του Λονδίνου αλλά και από το Fondation Pierre Bergé-Yves Saint Laurent.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερες από 300 τουαλέτες Υψηλής Ραπτικής οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από το 197 έως και σήμερα, όπως και αρκετό φωτογραφικό υλικό, σκίτσα και illustrations.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.