Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος και συνεργάτης του Yves Saint Laurent

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017
21373621-2057486801146621-6323876792562089984-n.jpg

Ο Pierre Bergé υπήρξε σύντροφος ζωής του γάλλου σχεδιαστή Yves Saint Laurent αλλά και συνιδρυτής του ομώνυμου brand, το οποίο ξεκίνησαν μαζί το 1961. Λίγο μετά την φυγή του YSL από τον οίκο Dior και αφότου ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, οι δυο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα label που έμελε να αλλάξει τον τρόπο που ντύνονταν οι γυναίκες τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Saint Laurent και Bergé ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου έναν μόλις χρόνο πριν ο πρώτος φύγει από τη ζωή, το 2008. Ο Bergé αποτέλεσε δυναμική φιγούρα που ασχολήθηκε έντονα με τα δικαιώματα των gay ενώ είχε διαθέσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε ιδρύματα που ασχολούνταν με έρευνες κατά του AIDS.

Τα νέα για τον θάνατό του σκόρπισαν θλίψη στη βιομηχανία της μόδας, ενώ ο Creative Director του οίκου Saint Laurent, Anthony Vaccarello, δήλωσε: "Με βαριά θλίψη ενημερώθηκα για τον θάνατο του Pierre Bergé. Με καλωσόρισε με ευγένεια από την πρώτη κιόλας μέρα μου στον Saint Laurent. Οι συμβουλές του και η στήριξή του πάντα ήταν οδηγός μου. Είμαι εξαιρετικά λυπημένος που δεν θα μπορέσει να βιώσει τα εγκαίνια δύο μουσείων στο Παρίσι και το Μαρακές το οποίο αγαπούσε τόσο πολύ. Μία σπουδαία φιγούρα της γαλλικής κουλτούρας μας άφησε".

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα