ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Επιστήμονες ανακάλυψαν βαμβάκι που λάμπει στο σκοτάδι


Αφροδίτη Σακκά

18 Σεπτεμβρίου 2017

glow.jpg

Διαβάστε εδώ: H πιο σημαντική ανακοίνωση της Apple αυτή την εβδομάδα δεν ήταν το iPhone

Είναι μία επιστημονική καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει ερευνητές και επιχειρηματίες να βρουν νέες χρήσεις για το βαμβάκι. Το ύφασμα που λάμπει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα για περιστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας -όπως σε εργάτες στον δρόμο ή ποδηλάτες. Το υψηλής τεχνολογίας μαγνητικό ύφασμα θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε ηλεκτρονικές συσκευές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά. Όπως αναφέρει το Forbes, σχεδόν όλη η ψηφιακή αποθήκευση γίνεται χάρη σε μαγνήτες, είτε αυτοί βρίσκονται στο κινητό σας, ή στο λάπτοπ σας ή σε μεγαλύτερους servers.

"Οι τρέχουσες προσεγγίσεις που βασίζονται σε επιστρώσεις ινών χάνουν τη λειτουργία τους όσο φοριούνται," έγραψαν οι ερευνητές σε μία πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα. "Παρουσιάζουμε μία προσέγγιση που επιτρέπει την βιολογική ενσωμάτωση εξωγενών μορίων σε βαμβακερές ίνες για να προσαρμόσει τη λειτουργικότητα του υλικού."

Φανταστείτε την επανάσταση που πρόκειται να φέρει το συγκεκριμένο βαμβάκι, όχι μόνο στα ρούχα μας, αλλά κυρίως στην τεχνολογία.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.