ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Μιλήσαμε για μόδα με το πρόσωπο πίσω από το NGFL Young Talents


21 Σεπτεμβρίου 2017

house-of-holland-bfwaw1718-057.jpg

Λίγες μέρες πριν την διοργάνωση, επικοινωνήσαμε με την Ασπασία Κόντου, η οποία μας μίλησε για την ελληνική μόδα αλλά και το πώς νιώθει που βρίσκεται πίσω από ένα τέτοιο σημαντικό project.

Πώς αισθάνεστε που μπορείτε και δίνετε ευκαιρία σε νέα ταλέντα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια πιο ευρεία κλίμακα;

Eδώ και χρόνια πιστεύω ότι η μοναδική ελπίδα για την ανανέωση της βιομηχανίας της μόδας, είναι οι νέες σχεδιαστικές υπογραφές. Νοιώθω λοιπόν ευχαρίστηση και τη βιώνουν όλοι στην εταιρία μας που ζήσανε την υλοποίηση του στόχου που βάλαμε, δηλαδή τη δημιουργία του NGFL, του απόλυτου fashion event της νέας γενιάς. Το NGFL είναι η διοργάνωση με την ταυτότητα των νέων ταλαντούχων σχεδιαστών μόδας, που τους φέρνει σε επαφή με την αγορά εργασίας, και το ευρύτερο κοινό προσφέροντάς τους δημοσιότητα.

Τι θεωρείτε πως πρέπει να διαθέτει ένας νέος designer για να γνωρίσει επαγγελματική ανέλιξη;

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όσον αφορά τις ευκαιρίες σε σχέση με τις δυνατότητες. Εκτός όμως από το ταλέντο, και τις γνώσεις που δεν πρέπει ποτέ να σταματά να αποκτά, χρειάζεται σεμνότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό και πολύ σκληρή δουλειά. Στην εξέλιξή του σίγουρα θα βοηθήσει η δημιουργία ενός σωστού brand name. Για όλα λοιπόν χρειάζεται χρόνο, κόπο και σωστούς δασκάλους.

Τι είναι αυτό που μπορεί να πάει πίσω κάποιον και πώς θα πρέπει να το διαχειριστεί;

Μία γρήγορη αναγνωρισιμότητα, που μπορεί να μοιάσει σε πολλούς με επιτυχία και καταξίωση. Εκεί η γνώση και ο σπόρος που έσπειρε ο καλός δάσκαλος μαζί με τη σεμνότητα. μπορεί να βοηθήσουν. Αλλιώς το παιχνίδι χάνεται πολύ γρήγορα.

Τα πιο δυνατά «όπλα» της Ελληνικής μόδας του σήμερα, κατά τη γνώμη σας;

Για την εγχώρια αγορά η στήριξη σε δημιουργίες που κατασκευάζονται στη χώρα μας είναι ένα απαραίτητο όπλο για να κερδηθεί ίσως η μάχη. Για την αγορά του εξωτερικού η ετικέτα made in Greece είναι θελκτική γιατί προσφέρει προδιαγραφές ποιότητας και design σε λογικό κόστος. 'Ομως ο πόλεμος είναι μεγάλος!

NGFL 3
Το απόλυτο fashion show των νέων σχεδιαστών

Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017
Χώρος: Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.