ΣΤΙΛ FASHION NEWS

2WO+1NE=2: Τα ρούχα που θα αγαπήσετε όλες οι λάτρεις του μίνιμαλ


17 Μαΐου 2018

2plus1equals2-praha-5.jpg

Βασιζόμενη στην ιδέα του νομαδισμού, κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε μια διαφορετική πόλη ανά τον κόσμο, αντλώντας στοιχεία από τη μουσική και καλλιτεχνική σκηνή της, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και τους κατοίκους της. Η αποκρυστάλλωση αυτών των εννοιών, μορφών και σχημάτων του εκάστοτε τόπου διοχετεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του κάθε ενδύματος.

Το 2WO+1NE=2 επιδιώκει τη μόνιμη αντιπαράθεση με τις συντηρητικές και συμβατικές δυνάμεις, θεωρώντας τα ρούχα σαν πολυδιάστατες κατασκευές, αντί για καθημερινά, λειτουργικά αντικείμενα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσει ζωντανή τη γοητεία και την ερευνητική διάθεση του χώρου της μόδας. Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’18 ταξιδεύουμε στην Τσεχία, δημιουργώντας τη συλλογή ‘Praha’, εμπνευσμένη από την ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Η συλλογή δανείζεται στοιχεία από το κίνημα του Rondocubism, μία έκφανση του Κυβισμού στην αρχιτεκτονική η οποία ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο που συναντάται αποκλειστικά στην Τσεχία. Εξερευνά τις πλούσιες εικόνες των avant-garde τσέχικων γραφιστικών τεχνών, που άνθισαν κατά την περίοδο 1920-1930, ενσωματώνοντας στα ενδύματα αλφαβητικούς χαρακτήρες.

Τέλος, η χρωματική παλέτα της συλλογής είναι επηρεασμένη από την ταινία “Daisies” του 1966, της πρωτοπόρου σκηνοθέτριας του τσέχικου κινηματογράφου Věra Chytilová.

Website: https://2plus1equals2.com/

Instagram: @2plus1equals2

Facebook: 2plus1equals2

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.