ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τέλος στις γούνες ζώων και από τον Jean Paul Gaultier


Αφροδίτη Σακκά

13 Νοεμβρίου 2018

20180704_zaf_p97_570.jpg

Ο Jean Paul Gaultier απαγορεύει τις γούνες στις collections του και μπαίνει στη λίστα με τους σχεδιαστές που απαγορεύουν την εκμετάλλευση των ζώων. Ανακοίνωσε την απόφασή του στη Γαλλική τηλεόραση, δηλώνοντας πως ο τρόπος που τα ζώα σκοτώνονται για τη γούνα τους είναι "απόλυτα ελεεινός".

Στην ίδια λίστα βρίσκονται και οι οίκοι Gucci, Versace, Burberry, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood και Stella McCartney.

Η Mimi Bekhechi, διευθύντρια των διεθνών προγραμμάτων της PETA είπε: "Αυτή η απόφαση είναι ένδειξη πως οι εποχές αλλάζουν, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν πλέον να φορούν τίποτα από ζώα που φυλακίστηκαν με σκληρό τρόπο, θανατώθηκαν με ηλεκτροπληξία, χτυπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πιάστηκαν σε παγίδες και αφέθηκαν να πεθάνουν αργά και βασανιστικά".

Συμπλήρωσε, λέγοντας: "Η γούνα σήμερα έχει πεθάνει όσο και τα καημένα ζώα από τα οποία την έκλεψαν και όποιος σχεδιαστής δεν έχει αρκετό μυαλό να το δει αυτό μπορεί να αφήσει κάτω τις βελόνες του τώρα".

Τα νέα της απαγόρευσης της γούνας έρχονται μετά από μία χρόνια πίεση από την PETA στον Γάλλο σχεδιαστή. 

 

Δείτε ακόμη: Οι faux γούνες θα γίνουν η πιο κομψή πινελιά στα looks σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.