ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Οι Nirvana κάνουν μήνυση στον Marc Jacobs για τη χρήση του iconic logo τους


Αφροδίτη Σακκά

5 Ιανουαρίου 2019

abaca_628445_0111.jpg

Οι εκπρόσωποι του ροκ συγκροτήματος Nirvana κατέθεσαν μήνυση κατά του σχεδιαστή Marc Jacobs για το ότι χρησιμοποίησε το χαμογελαστό προσωπάκι και iconic logo τους, το οποίο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, για την πιο πρόσφατη collection και καμπάνια του.

Οι Nirvana, που έκανα το συγκεκριμένο σύμβολο σήμα κατατεθέν τους το 1992, καταγγέλουν το brand για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς τη "καταπιεστική, δόλια και κακόβουλη" σε μία επίσημη δήλωση. Το logo εμφανίζεται σε τρία από τα κομμάτια της συλλογής του Marc Jacobs, Bootleg Redux Grunge - σε ένα T-shirt, ένα φούτερ και ένα ζευγάρι κάλτσες.

Τα περισσότερα από τα designs προέρχονται από την αξιομνημόνευτη συλλογή του Marc Jacobs για τα Perry Ellis, την Άνοιξη του 1993 - μία collection που προκάλεσε την απόλυσή του από τον οίκο. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Jacobs χρησιμοποιεί το logo του συγκροτήματος.

Τα ρούχα περιλαμβάνουν το σχέδιο της κίτρινης χαμογελαστής φάτσας του logo των Nirvana, αλλά αντί για "X" στα μάτια, ο σχεδιαστής τοποθέτησε τα αρχικά του "M" και "J". H λέξη "Heaven" αντικαθιστά επίσης το όνομα του συγκροτήματος στο logo, αν και είναι γραμμένη με ακριβώς την ίδια γραμματοσειρά και στιλ όπως το πρωτότυπο.

 

Δείτε ακόμη: O Marc Jacobs μας θύμισε την έννοια της μόδας

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.