ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε τη γκαρνταρόμπα της Franca Sozzani


Αφροδίτη Σακκά

21 Ιανουαρίου 2019

20161222_zaa_p127_052.jpg

Η Franca Sozzani ήταν μία από τις πιο κομψές και ταλαντούχες editors που γνώρισε ποτέ τη βιομηχανία της μόδας και δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, η κληρονομιά της παραμένει ζωντανή.

Σύμφωνα με το WWD, η διάσημη γκαρνταρόμπα της editor-in-chief της ιταλικής Vogue θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στο Yoox. Με 397 ready-to-wear και haute couture κομμάτια, από ένα κόκκινο φόρεμα Giambattista Valli μέχρι ένα καρό παλτό Miu Miu, όπως και 190 αξεσουάρ, είναι ο ορισμός των στιλιστικών ονείρων.

Και το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως γίνεται για καλό σκοπό. Τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν στο Franca Sozzani Chair in Preventive Genomics at Harvard Medical School, που ιδρύθηκε από τον γιο της, φωτογράφο και σκηνοθέτη, Francesco Carrozzini.

O Carrozzini αποφάσισε να δωρίσει την προσωπική συλλογή της μητέρας του αφού συζήτησε την ιδέα με τον φίλο του Federico Marchetti, ιδρυτή του Yoox. Ευελπιστεί να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση θανατηφόρων ασθενειών όπως τον καρκίνο του πνεύμονα, που σκότωσε τη μητέρα του. Έχει ήδη κυκλοφορήσει την ταινία που σκηνοθέτησε για τη ζωή της μητέρας του, Franca: Chaos and Creation, που έκανε πρεμιέρα στο Venice Film Festival και πρόκειται να κυκλοφορήσει και μία βιογραφία με το ίδιο όνομα.

Η επιλογή των ρούχων θα είναι χωρισμένη σε πέντε κατηγορίες για να συμβολίζουν την καριέρα και το στιλ της Sozzani για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες: The Eclectic, The Black Tale, The Londoner, The Unconventional και The Dream Dimension.

Τα κομμάτια θα γίνουν διαθέσιμα προς online πώληση στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Δείτε ακόμη: Τα πιο iconic εξώφυλλα του Mario Testino για τη Vogue πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.