Τέλος η χρήση γούνας ζώων για τον οίκο Prada

Αφροδίτη Σακκά
Πέμπτη 23 Μάιος 2019
prada_wss19_034.jpg

 Τους τελευταίους μήνες, ένας αυξανόμενος αριθμός οίκων μόδας, όπως Gucci και Michael Kors, έχουν ανακοινώσει τη δέσμευσή τους στην ηθική μόδα. Την Παρασκευή, ο οίκος Maison Margiela ανακοίνωσε πως μετά τη συνάντηση του John Galliano για την PETA, το brand βάζει τέλος στη χρήση γούνας ζώων, μπαίνοντας στην ίδια λίστα με τους Calvin Klein, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Tommy Hilfiger και άλλους.

Tώρα, ο οίκος Prada είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συγκεκριμέμενη λίστα, αφού από την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, το brand υπόσχεται να μη χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά γούνα στα designs του. Αφού η Humane Society ξεκίνησε μία καμπάνια για να κάνει τον οίκο Prada να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα, ο οργανισμός συνεργάστηκε με το brand έτσι ώστε να το βοηθήσει να αποκτήσει μία πιο ηθική προσέγγιση.

Το νέο κύμα από μεγάλα brands που υποστηρίζουν τη βιώσιμη μόδα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μόδα και το μέλλον της. Παρακάτω, η λίστα με τους οίκους μόδας που δε χρησιμοποιούν γούνα ζώων στις συλλογές τους:

Prada

3.1 Phillip Lim

Coach

DVF

Gucci

Michael Kors

Jimmy Choo

Donatella Versace

Donna Karan/ DKNY

Maison Margiela

Calvin Klein

Stella McCartney

Tommy Hilfiger

Giorgio Armani

Yoox Net-a-Porter

Ralph Lauren

Vivienne Westwood

The Kooples

Hugo Boss

 

Δείτε ακόμη: Η νέα εποχή του οίκου Oscar de la Renta

TRENDING ARTICLES