ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Όταν η μόδα συνάντησε το μπαρόκ: Η νέα καμπάνια Dolce & Gabbana εμπνέεται από τους πίνακες του Rubens


25 Ιανουαρίου 2020

Όταν η μόδα συνάντησε το μπαρόκ: Η νέα καμπάνια Dolce & Gabbana εμπνέεται από τους πίνακες του Rubens

Η νέα, ατμοσφαιρική καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana είναι εμπνευσμένη από το έργο του σπουδαίου Φλαμανδού ζωγράφου Rubens. Οι δημιουργίες του iconic οίκου έρχονται σε αρμονία με την τέχνη του ζωγράφου πoυ συνδέθηκε με την μπαρόκ τέχνη.

«Ο Ρούμπενς εκθείαζε την γυναικεία ομορφιά, δημιουργώντας κινήσεις μέσα από το παιχνίδι των φωτοσκιάσεων και την έμφαση στην λεπτομέρεια. Φορέματα και κοσμήματα ενσωματώνονται τέλεια στο έργο».

«Σαν ποίημα που εκφράζει τον ρομαντισμό και την ηρεμία, αυτή η φωτογραφία που είναι εμπνευσμένη από τον Ρούμπενς, αποτυπώνει τις φιγούρες με μία λεπτή αίσθηση ισορροπίας και αυτοπεποίθησης».

«Όπως σε έναν πίνακα του Ρούμπενς, που αποθέωνε τις γυναίκες μέσα από το μεγαλείο και τις ποιητικές πόζες, όλα σε αυτή την φωτογραφία είναι ρευστά και τέλεια. Το brocade ροζ φόρεμα με χρυσές λεπτομέρειες, ζωντανεύει την σκηνή και αιχμαλωτίζει το μάτι» .

«Ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς είναι το συνώνυμο του Μπαρόκ, όπου το αντικείμενο διατηρεί μια απαλότητα στην λεπτομέρεια, λεπτά υφασμένο σε όλον τον καμβά. Η χάρη των μορφών και το βάθος των χρημάτων είναι τέλεια αναμεμειγμένη με το χρυσό φόρεμα και την ροζ τσάντα» .

«Εκεί που το μπαρόκ στιλ εμποτίζει κάθε λεπτομέρεια, με μία δυναμική ζωντάνια, η εικόνα χαρακτηρίζεται από μία ρευστή κίνηση, με έντονα και βαθιά χρώματα. Το τροπικό ροζ φόρεμα φωτίζεται κομψά σε μια ιστορία ομορφιάς και χάρης».

Τα μοντέλα ποζάρουν αισθησιακά και μοιάζουν κομμάτι του πίνακα. Καμπύλες λευκή επιδερμία και πυρόξανθα μαλλιά ολοκληρώνουν την τέλεια αισθητική των ρομαντικών florals.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.