ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο οίκος Chanel παραχωρεί τα εργαστήρια του στην Γαλλία για την παραγωγή μασκών


Μάρθα Κουμπάνη

1 Απριλίου 2020

Ο οίκος Chanel παραχωρεί τα εργαστήρια του στην Γαλλία για την παραγωγή μασκών

Η Chanel στη Γαλλία ετοιμάζεται να παραδώσει μάσκες προσώπου για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Ο οίκος μόδας εργάζεται αυτή τη στιγμή επάνω σε πρωτότυπα, τα οποία θα υπογραφούν από τις γαλλικές αρχές.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran δήλωσε ότι η Γαλλία χρησιμοποιεί σήμερα 40 εκατομμύρια μάσκες προσώπου κάθε εβδομάδα και έχει παραγγείλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα.

“Σήμερα, κινητοποιούμε τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένων περίπου 150 ειδικών ραπτικής από τα εργαστήρια Υψηλής Ραπτικής, Ready-to-Wear και Maisons d’Art, για να παράγουμε προστατευτικές μάσκες και ρόμπες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Chanel Bruno Pavlovsky σε μια δήλωση. Επιβεβαίωσε ότι “ξεκίνησε η διαδικασία έγκρισης με τις δημόσιες αρχές” και ότι θα παραδώσει την παραγωγή μόλις εγκριθούν τα πρωτότυπα και οι πρώτες ύλες”.

“Επιπλέον, η Chanel αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή της σε νοσοκομεία και δομές υγειονομικής περίθαλψης, χρηματοδοτώντας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ το ταμείο έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από το Fondation de l’AP-HP (το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα για την πόλη του Παρισιού), το Ίδρυμα Georges Pompidou και το SAMU (γαλλικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης) », εξήγησε. “Αυτά τα ποσά θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των εργαζομένων των νοσοκομείων, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της επιδημίας”.

Ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να απασχολεί το προσωπικό των 8.500 ατόμων του στη Γαλλία – διατηρώντας τους μισθούς τους πλήρεις για οκτώ εβδομάδες από τις 16 Μαρτίου – παρά τις προκλήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.