ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Emma Watson: Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Kering Group


Μάρθα Κουμπάνη

22 Ιουνίου 2020

Emma Watson: Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Kering Group

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ένα πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, η Kering group, ανακοίνωσε πως η Emma Watson με την Jean Liu και τον Tidjane Thiam γίνονται μέλη του διευθυντικού του συμβουλίου, με την ηθοποιό να αναλαμβάνει τον ρόλο της προέδρου για την Επιτροπή Βιωσιμότητας. Η Watson έχει μιλήσει επανειλημμένα για την αναγκαιότητα βιώσιμων πρακτικών στη βιομηχανία της μόδας και αφομοιώνεται στην εταιρεία που έχει στην κατοχή της οίκους όπως Gucci, Bottega Veneta και Saint Laurent.

Ο Πρόεδρος του ομίλου Kering, François-Henri Pinault, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τους Jean Liu, Tidjane Thiam και Emma Watson στο συμβούλιό μας. Οι γνώσεις τους και οι ικανότητές τους είναι πολύ χρήσιμες για την εταιρεία. Η συλλογική γνώση που προέρχεται από διαφορετικές απόψεις και εμπειρίες θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στο μέλλον. Είμαι περήφανος που καλωσορίζουμε τόσο μεγάλα ταλέντα στην ομάδα μας».

H Emma Watson συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες με σκοπό να κινητοποιήσει τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η εμφάνισή της στο Met Gala το 2016, όπου και φόρεσε φόρεμα Calvin Klein (σε συνεργασία με την οργάνωση Eco-Age) κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Λίγο αργότερα, το 2017, κατά τη διάρκεια tour για την ταινία Beauty and the Beast, η ηθοποιός επέλεξε μόνο βιώσιμα brands, ενώ ενσωμάτωσε στα σύνολά της sustainable δημιουργίες μεγάλων οίκων όπως Givenchy, Phillip Lim, Louis Vuitton, Emilia Wickstead και Elie Saab. Επιπλέον, για την ίδια ταινία η Watson δούλεψε με στιλίστες για να επιτευχθεί η ηθική κατασκευή των κοστουμιών.

Το 2018, συνεργάστηκε με την Vogue Australia για μία ειδική έκδοση του περιοδικού, που μιλούσε για θέματα βιωσιμότητας, όπως η υπεύθυνη κατανάλωση. Στη συνέχεια, έγινε πρέσβειρα της Good On You, οργάνωσης που στηρίζει τη δράση των ηθικών brands.