ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Emma Watson: Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Kering Group


Μάρθα Κουμπάνη

22 Ιουνίου 2020

Emma Watson: Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Kering Group

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ένα πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, η Kering group, ανακοίνωσε πως η Emma Watson με την Jean Liu και τον Tidjane Thiam γίνονται μέλη του διευθυντικού του συμβουλίου, με την ηθοποιό να αναλαμβάνει τον ρόλο της προέδρου για την Επιτροπή Βιωσιμότητας. Η Watson έχει μιλήσει επανειλημμένα για την αναγκαιότητα βιώσιμων πρακτικών στη βιομηχανία της μόδας και αφομοιώνεται στην εταιρεία που έχει στην κατοχή της οίκους όπως Gucci, Bottega Veneta και Saint Laurent.

Ο Πρόεδρος του ομίλου Kering, François-Henri Pinault, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τους Jean Liu, Tidjane Thiam και Emma Watson στο συμβούλιό μας. Οι γνώσεις τους και οι ικανότητές τους είναι πολύ χρήσιμες για την εταιρεία. Η συλλογική γνώση που προέρχεται από διαφορετικές απόψεις και εμπειρίες θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στο μέλλον. Είμαι περήφανος που καλωσορίζουμε τόσο μεγάλα ταλέντα στην ομάδα μας».

H Emma Watson συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες με σκοπό να κινητοποιήσει τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η εμφάνισή της στο Met Gala το 2016, όπου και φόρεσε φόρεμα Calvin Klein (σε συνεργασία με την οργάνωση Eco-Age) κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Λίγο αργότερα, το 2017, κατά τη διάρκεια tour για την ταινία Beauty and the Beast, η ηθοποιός επέλεξε μόνο βιώσιμα brands, ενώ ενσωμάτωσε στα σύνολά της sustainable δημιουργίες μεγάλων οίκων όπως Givenchy, Phillip Lim, Louis Vuitton, Emilia Wickstead και Elie Saab. Επιπλέον, για την ίδια ταινία η Watson δούλεψε με στιλίστες για να επιτευχθεί η ηθική κατασκευή των κοστουμιών.

Το 2018, συνεργάστηκε με την Vogue Australia για μία ειδική έκδοση του περιοδικού, που μιλούσε για θέματα βιωσιμότητας, όπως η υπεύθυνη κατανάλωση. Στη συνέχεια, έγινε πρέσβειρα της Good On You, οργάνωσης που στηρίζει τη δράση των ηθικών brands.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.