ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η αγαπημένη τσάντα της πριγκίπισσας Diana ανανεώνεται και θα την κρατήσουν οι πιο ενημερωμένες fashion insiders


Μάρθα Κουμπάνη

30 Ιουνίου 2020

Η αγαπημένη  τσάντα της πριγκίπισσας Diana ανανεώνεται και θα την κρατήσουν οι πιο ενημερωμένες fashion insiders

Η πριγκίπισσα Diana, άφησε το σημάδι της ανεξίτηλο στη μόδα, με το απλό και αριστοκρατικό της στιλ, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρο. Ο οίκος Dior για να τιμήσει τη μνήμη της, αναδημιούργησε την αγαπημένη τσάντα της μελαγχολικής πριγκιπισσας «Lady Dior» , αλλάζοντας της υφή.

jenny.gr

Φέτος, το εμβληματικό αξεσουάρ κλείνει 25 χρόνια. Αν και αρχικά η ονομασία, δεν αφορούσε εκείνη, η πριγκίπισσα φαινόταν να έχει αδυναμία στην τσάντα, καθώς ο φωτογραφικός φακός την είχε απαθανατίσει να την κρατά σε πολλές εμφανίσεις, όπως το 1996, μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η τετράγωνη καπιτονέ τσάντα,με boxy σχήμα ανακατασκευάστηκε το 2020 από την art director των γυναικείων της Dior, Maria Grazia Chiuri. Η νέα «Lady D-Lite», είναι μια πιο απαλή, πιο μοντέρνα εκδοχή, με την επωνυμία που αποδίδεται σε 3D κέντημα.

jenny.gr

Αλλά η «Lady Dior», που αναδιαμορφώθηκε ξανά πολλές φορές με την πάροδο των ετών, πρωτοεμφανίστηκε ως το Chouchou (“κατοικίδιο” ή “αγαπημένο”), που σχεδιάστηκε από τον πρώην art director του Dior Gianfranco Ferré.


Δεν φτιάχτηκε με γνώμονα τη Diana, αλλά της δόθηκε ως δώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία το 1995. Η Bernadette Chirac, τότε σύζυγος του δήμαρχου του Παρισιού, Jacques Chirac, είχε απευθυνθεί στον Dior για να βρει ένα δώρο για την επίσκεψή της, η οποία βρισκόταν στο Παρίσι για να εγκαινιάσει την έκθεση «Cézanne’ (χρηματοδοτούμενη από την LVMH, η οποία κατέχει τον Dior).

jenny.gr


Το όνομα της ήταν ήδη συνώνυμο της τσάντας.

https://instagram.com/p/CBsI3hSovEF/https://instagram.com/p/CBs_x6TIQOt/


Παρόλο που οι τσάντες της Diana ήταν φτιαγμένες από δέρμα αρνιού, η έκδοση του 2020 συμβαδίζει με την απλοποίηση της μόδας περίπου τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Αυτή τη φορά, περιλαμβάνει αφαιρούμενο λουράκι, που επιτρέπει να φορεθεί πάνω από τον ώμο και είναι λιγότερο τυπική, ώστε να συνοδεύει πιο casual εμφανίσεις. Πιθανότατα, όπως ακριβώς, θα τη φορούσε σήμερα η Diana.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.