ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Valentino διοργανώνει το πρώτο του ψηφιακό Haute Couture show


Μάρθα Κουμπάνη

30 Ιουνίου 2020

O Valentino διοργανώνει το πρώτο του ψηφιακό Haute Couture show

Ο Valentino ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει την autumn/winter 2020 couture συλλογή του σε ένα ιδιαίτερο show που θα έχει τόσο φυσικό όσο και ψηφιακό χαρακτήρα.

Ο οίκος θα πάρει μέρος στην πρώτη digital Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής και θα παρουσιάσει τη συλλογή του στις 8 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα διοργανώσει ένα fashion show στις 21 Ιουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και θα περιλαμβάνει και μία live performance στα στούντιο της Cinecittà στην ιταλική πρωτεύουσα. Σ’ αυτό το show θα δώσουν το παρών και οι fashion editors που έχουν βάση στην Ιταλία, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα του social distancing.

"Η ζωντανή performance θα ενώσει το ανθρώπινο και το ψηφιακό στοιχείο και θα δημιουργήσει έναν διάλογο στον οποίο θα συμμετέχουν επί ίσοις όροις" εξήγησε ο οίκος στο δελτίο τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση. "Κανένα ψηφιακό εφέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα θα είναι μια έκφραση των αξιών της υψηλής ραπτικής: δημιουργικότητα, φαντασία και συναίσθημα."

Το ιδιαίτερο αυτό concept συνέλαβε ο creative director του οίκου Pierpaolo Piccioli, ενώ εν προκειμένω συνεργάστηκε με τον Nick Knight.

"Το project αυτό γεννήθηκε μέσα από μια ιδέα που ο Pierpaolo Piccioli είχε ήδη στο μυαλό του πριν την πανδημία. Συνδυάζει τον ανθρώπινο και τον ψηφιακό κόσμο δημιουργώντας έναν δεσμό που στην ουσία είναι η έκφραση του νέου κόσμου που γεννιέται αυτή τη στιγμή. Όλα αυτά που ζούμε, θα πρέπει να μεταφραστούν σε χάρη και φως."

Η live performance θα είναι διαθέσιμη και σε live streaming.