ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Eίναι επίσημο: O oίκος Schiaparelli δεν θα συμμετέχει ούτε αυτός στην Εβδομάδα Μόδας


Μάρθα Κουμπάνη

2 Ιουλίου 2020

Eίναι επίσημο: O oίκος Schiaparelli δεν θα συμμετέχει ούτε αυτός στην Εβδομάδα Μόδας

Ο οίκος Schiaparelli είναι ο τελευταίος που προστίθεται στη λίστα με αυτούς που αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την παράδοση του fashion calendar. Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό label, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ψηφιακή couture fashion week αυτόν τον μήνα. Εναλλακτικά έχει επιλέξει να δημιουργήσει ένα φιλμ μικρού μήκους. Επιπλέον, θα παρουσιάσε την couture συλλογή του στο Los Angeles τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα διοργανώσει παράλληλα, ένα show με πολύ λίγους προσκεκλημένους στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο.

Στο φιλμ αναμένεται να δούμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Daniel Roseberry να σχεδιάζει στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του lockdown. Η επόμενη couture συλλογή θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Los Angeles και ο οίκος ελπίζει πως θα καταφέρει να επιστρέψει στο πρόγραμμα της couture στο Παρίσι, τον Ιανουάριο του 2021.

"Δεν καταφέραμε να παραδώσουμε τις παραγγελίες υψηλής ραπτικής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά το σημαντικό είναι πως κανένας από τους πελάτες μας δεν έχει ακυρώσει την παραγγελία του", είπε η Delphine Bellini στο WWD. "Αντίθετα, δεν εξέφρασαν απλώς τη στήριξή τους στον οίκο, αλλά επιπλέον ήταν εξαιρετικά ευαίσθητοι στο γεγονός ότι τους προσφέραμε ιδιαίτερες δημιουργίες. Γι’ αυτό δεν ανησυχούν καθόλου για τις ενέργειές μας στο κομμάτι της υψηλής ραπτικής. Θεωρώ ότι αυτή η περίοδος έκανε τη σχέση με τους πελάτες μας πιο στενή”.

Με αυτή την ανακοίνωση, το label αποκάλυψε και άλλο ένα πολύ σημαντικό νέο, ότι πρόκειται να λανσάρει για πρώτη φορά το e-commerce του, και θα φέρει τη high-end boutique της online. Οι πελάτες θα έχουν έναν ατομικό κωδικό, ο οποίος θα προσφέρει limited-edition, εξατομικευμένα κομμάτια, καθώς και προσωποποιημένο περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.