ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο 24χρονος Charles de Vilmorin είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rochas


Μάρθα Κουμπάνη

11 Φεβρουαρίου 2021

Ο 24χρονος Charles de Vilmorin είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Rochas

Έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Alessandro Dell’Acqua, ο Γαλλικός οίκος Rochas ορίζει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή τον 24χρονο ανερχόμενο και ταλαντούχο Charles de Vilmorin. O νεαρός σχεδιαστής έκανε την εμφάνισή του στη γαλλική Εβδομάδα μόδας τον περασμένο Απρίλιο με το δικό του label, ενώ συμμετείχε απευθείας και στην Paris Couture Week όπου παρουσίασε την ανοιξιάτικη συλλογή του.

Ο Charles de Vilmorin θα είναι επικεφαλής των γυναικείων ready-to-wear συλλογών και αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη του collection για τον οίκο την Άνοιξη του 2022, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WWD. Ο Charles de Vilmorin συνδέεται από παλιά με τον οίκο καθώς η προ-γιαγιά του, η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος Louise de Vilmorin, ήταν φίλη με την Hélène Rochas, τη χήρα του ιδρυτή του οίκου Marcel Rochas, η οποία κι ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης μετά τον θάνατό του.

Όπως δήλωσε ο νεαρός σχεδιαστής στο Instagram , "αισθάνομαι τεράστια τιμή που αναλαμβάνω τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Rochas. Είναι ένα brand που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, τόσο λόγω των προσωπικών σχέσεων της οικογένειάς μου όσο και της κληρονομιάς του, στην οποία βρίσκω πλούσια και γεμάτη έμπνευση. Ανυπομονώ να φέρω την προσωπική μου ματιά και τη δική μου ερμηνεία στους κώδικες που χαρακτηρίζουν αυτόν τον οίκο".


O Charles de Vilmorin αποφοίτησε από την Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne το 2019 και η συλλογή που παρουσίασε στην αποφοίτηση του αγοράστηκε ολόκληρη από ανώνυμο αγοραστή. Με τα χρήματα που έλαβε, χρηματοδότησε την collection με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη γαλλική βιομηχανία της μόδας, τον Απρίλιο του 2020: μία σειρά από patchwork καπιτονέ bomber jackets με έμπνευση από τα έργα της καλλιτέχνιδας Niki de Saint Phalle.

Ο De Vilmorin ήταν, επίσης, ένας από τους 15 ανερχόμενους νέους σχεδιαστές που επέλεξε ο Alessandro Michele του οίκου Gucci για να συμμετάσχουν στο online Gucci festival του περασμένου Νοεμβρίου. Η πρώτη συλλογή υψηλής ραπτικής του περιελάμβανε δημιουργίες ζωγραφισμένες στο χέρι, σωστά έργα τέχνης, και φορέματα που μοιάζουν με κλεψύδρες και εμπνέονται από τα γλυπτά της Saint Phalle.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.