ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Balenciaga και Alexander McQueen καταργούν την γούνα από τις συλλογές τους


Μάρθα Κουμπάνη

31 Μαρτίου 2021

Balenciaga και Alexander McQueen καταργούν την γούνα από τις συλλογές τους
Balenciaga και Alexander McQueen λένε όχι στην αληθινή γούνα

Δύο ακόμη μεγάλοι οίκοι μόδας, οι Balenciaga και Alexander McQueen, αποκάλυψαν ότι σταμάτησαν τη χρήση γούνας στα προϊόντα τους. 

Και οι δύο οίκοι μόδας ανήκουν στον όμιλο Kering. Παρότι ο οίκος Balenciaga καταργεί σταδιακά τη χρήση γούνας από τότε που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής ο Demna Gvasalia, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται, δημόσια, η πολιτική του. Gucci και Bottega Veneta, έχουν ήδη καταργήσει τη χρήση της.

jenny.gr

Εκτός της Kering κορυφαίοι οίκοι όπως οι Versace, Prada, Armani, Michael Kors και Margiela σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τη γούνα τα τελευταία χρόνια και στράφηκαν στην συνθετική εκδοχή της.

Οι πωλήσεις γούνας βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια και η απαίτηση για εναλλακτικές λύσεις αυξήθηκε κατά 258% στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, σύμφωνα με τη Vogue Business. Ωστόσο η γούνα ενδέχεται να είναι μόνο η αρχή καθώς πολλές εταιρείες επανεξετάζουν πλέον και τη σχέση τους με το παραδοσιακό δέρμα.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.