ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την συλλογή του στην Αθήνα τον Ιούνιο


The Jennettes

23 Απριλίου 2021

Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την συλλογή του στην Αθήνα τον Ιούνιο
Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την συλλογή του στην Αθήνα

Ο οίκος Dior έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής cruise 2022 στις 17 Ιουνίου. Τη συλλογή υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri. Ρούχα υψηλής ραπτικής του Christian Dior είχαν φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη πριν ακριβώς 70 χρόνια.

Η συλλογή cruise 2022 θα περιλαμβάνει και τη δουλειά Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών. Η Ιταλίδα Chiuri, μαζί με το επιτελείο της, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες για “δημιουργική” διερεύνηση. Παράλληλα, η εκδήλωση της Αθήνας ακολουθεί την επίδειξη του οίκου στο Lecce της Ιταλίας, το 2020, με συλλογή cruise.

Πριν 70 χρόνια, 8 φορέματα του Christian Dior είχαν εντυπωσιάσει μπροστά στον Παρθενώνα και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, για λογαριασμό του γαλλικού Paris Match σε μια εμβληματική στιγμή. Ανυπομονούμε.

Την είδηση μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει από πλευράς του οίκου, μόνο η creative director Maria Grazia Chiuri στο WWD λέγοντας:

«Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από χορό έως σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου », πρόσθεσε.

** Διευκρίνιση: Ζητάμε συγγνώμη για την προηγούμενη πληροφόρηση. Η συλλογή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, όχι στην Ακρόπολη. Θα πραγματοποιηθεί ως φόρος τιμής στην τελευταία παρουσία του οίκου στη χώρα.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.