ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Stefania Frangista: Τα νέα εντυπωσιακά μαγιό και η πρώτη ready-to-wear- συλλογή μας πήραν το μυαλό


The Jennettes

20 Μαΐου 2021

Stefania Frangista: Τα νέα εντυπωσιακά μαγιό και η πρώτη ready-to-wear- συλλογή μας πήραν το μυαλό
H νέα πολυαναμενόμενη συλλογή Stefania Frangista

Η δημοφιλής σχεδιάστρια μαγιό και “fitting expert” Στεφανία Φραγκίστα σηματοδοτεί και αυτή τη χρονιά την έναρξη του καλοκαιριού με την παρουσίαση της νέας Swimwear συλλογής για το Καλοκαίρι 2021 αλλά και το ντεμπούτο της πρώτης ολοκληρωμένης Ready-To-Wear Collection STEFANIA FRANGISTA. Δύο σειρές που λειτουργούν συμπληρωματικά αλλά ταυτόχρονα αυτόνομα για να «ντύσουν» το καλοκαίρι μας με το πιο θηλυκό, αισθησιακό και fashion forward στυλ. Νοσταλγώντας τους αγαπημένους της καλοκαιρινούς προορισμούς, τον εκτυφλωτικό μεσογειακό ήλιο πάνω στο γυμνό δέρμα, την ελευθερία και την ανεμελιά των διακοπών στην Ελλάδα, η νέα συλλογή του brand STEFANIA FRANGISTA βρίσκει την ιδανική έκφραση μέσα από το φωτογραφικό φακό του Χάρη Φαρσαράκη. Με εικόνες που ισορροπούν ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά ενσταντανέ του γαλλικού σινεμά και polaroid snaps της δεκαετίας του ’80, η νέα καμπάνια αποπνέει ομορφιά, φρεσκάδα, ερωτισμό και μια νοσταλγική ονειροπόληση όλων εκείνων των υπέροχων καλοκαιρινών αναμνήσεων που
αποτυπώνονται ανεξίτηλα στο μυαλό μας. Μούσα της φετινή swimwear συλλογής είναι το top model Natasja Madsen, που έχει ποζάρει σε διεθνείς fashion καμπάνιες και high-end περιοδικά μόδας όπως η γαλλική Vogue.


THE SWIMWEAR COLLECTION

jenny.gr

Η συλλογή μαγιό για το φετινό καλοκαίρι είναι εμφανώς επηρεασμένη από τις πιο σέξι περιόδους της σύγχρονης μόδας, τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Η Στεφανία Φραγκίστα επιστρατεύει όλους τους κώδικες της εποχής -από τα πατρόν και τις υφές μέχρι τα χρώματα και τα διακοσμητικά details-, τους αποδομεί δημιουργικά και με σεβασμό, και εν τέλει τους επανασυστήνει μέσα από ένα εξαιρετικά μοντέρνο πρίσμα, δημιουργώντας ένα εντελώς καινούριο αισθητικό ύφος. Διάχυτος αισθησιασμός, δυναμική θηλυκότητα,
μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση και nineties αναφορές είναι οι λέξεις-κλειδιά που θεμελιώνουν τη φιλοσοφία της συλλογής με κοινό στόχο την αποθέωση της γυναικείας σιλουέτας, της διαφορετικότητας και της αυτοπεποίθησης.

jenny.gr

Κλασικά και “twisted” animal prints σε γήινους τόνους και ανατρεπτικούς χρωματικούς συνδυασμούς υπερθεματίζουν τη wild πλευρά της συλλογής και ενισχύουν το τολμηρό προφίλ της. Πολύχρωμα και B&W exotic patterns μάς ταξιδεύουν νοερά σε παραδεισένιους εξωτικούς προορισμούς. Bold και αναπάντεχες μονοχρωμίες, όπως το μωβ και το πράσινο που ορίζουν φέτος τη συλλογή, αλλά και το κίτρινο του μάνγκο και μια αναπάντεχη peach απόχρωση χαρίζουν ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό facelift σε κλασικά ολόσωμα σχέδια και σέξι μπικίνι. Οι κλασικές και ουδέτερες μονοχρωμίες, μαύρο και λευκό, αποτελούν και φέτος σημείο αναφοράς της συλλογής για τις σοφιστικέ λάτρεις του brand ξεδιπλώνοντας τον ισχυρό, διαχρονικό τους χαρακτήρα σε μοντέρνα, edgy σχέδια.

jenny.gr

Ανάγλυφα μοτίβα όπως στο μαγιό Melita Daisies White αναδεικνύουν το μεγαλείο των υφών ως διακοσμητική προσέγγιση αλλά και την αδυναμία της δημιουργού στα εναλλακτικά swimwear υλικά. Στη φετινή συλλογή STEFANIA FRANGISTA άλλωστε, οι υφές έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο: μικρά και μεγάλα rib, πλούσιες γκοφρέ επιφάνειες, πολυτελείς disco lycra, αλλά και ένα πρωτότυπο πετσετέ ύφασμα με fast-dry ιδιότητες που ξεχωρίζει. Επιπλέον η βιωσιμότητα αποτελεί και φέτος ισχυρή δέσμευση της δημιουργού, που εισάγει στη συλλογή καινοτόμα eco-friendly υφάσματα από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, όπως το Siena Black Pique, το Gigi και Lucy Zebra, ενώ ο στόχος της είναι στο μέλλον να δουλεύει κυρίως με υλικά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.
Διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως μεταλλικοί κρίκοι και κοκάλινες αγκράφες, διανθίζουν τη συλλογή με 70s ύφους πινελιές, ενώ τα φερμουάρ στο ντεκολτέ των κλασικών one-pieces χαρίζουν ένα “sporty-yet- sexy” ύφος. Ο διάχυτος 90s poolside αισθησιασμός προδίδεται από τα τολμηρά cut-outs ή τα βαθιά ανοίγματα στην πλάτη των ολόσωμων μαγιό, αλλά και από τα διαφορετικά στυλ σε bikini bottoms, όπως το ήδη best-seller Siena Leopard ή τα σέξι high-cut Olympia και Celine, που προστίθενται στα κλασικά self-
tie briefs για να αναβιώσουν τις καλύτερες στιγμές της μόδας και να αναδείξουν στο έπακρο τη θηλυκότητα. Τέλος, και δικαιώνοντας επάξια τη φήμη της ως fitting expert, η Στεφανία Φραγκίστα λανσάρει και φέτος μια πλούσια γκάμα σχεδίων για τις αληθινές ανάγκες των γυναικών: μοντέλα -όπως το Capri- με ενισχυμένο push-up bra, αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις γυναίκες με μικρό στήθος, ενώ το Irini και το Misty υποστηρίζουν τέλεια το πλούσιο, βαρύ μπούστο.

ΤΗΕ READY-TO-WEAR COLLECTION

H πρώτη Ready-To-Wear Collection του brand STEFANIA FRANGISTA είναι γεγονός και αποτελεί μια δυναμική εξέλιξη της beachwear σειράς με στόχο να ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις τόσο στην πόλη όσο και στις διακοπές. Basics with a twist και με 100% γυναικείο πνεύμα, η συλλογή
περιλαμβάνει όλα εκείνα τα statement pieces που θα κάνουν τη διαφορά στο seasonal ντύσιμο. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της swimwear συλλογής, τα λεοπάρ και ζεβρέ animal prints έχουν κυρίαρχη παρουσία και στη RTW σειρά για να φορεθούν είτε ως beachwear σε συνδυασμό με τα ασορτί μαγιό είτε ανεξάρτητα ως staples της νέας μόδας. H λεοπάρ wrap φούστα Eve για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο deux-pieces σύνολο είτε με ένα ολόσωμο μαγιό, φορεμένο ως bodysuit, είτε με ένα λευκό tank top ή με ένα βαμβακερό ανδρικό πουκάμισο δεμένο στη μέση, για τα off-the-beach looks.

jenny.gr

Το ολομέταξο λεοπάρ shirt dress Palmira από την άλλη, μπορεί να γίνει το ιδανικό φόρεμα για μια βραδινή έξοδο ή να μεταμορφωθεί στο τέλειο cover-up πάνω από το ολόσωμο μαγιό ή το μπικίνι. Οι πιο τολμηρές θα προτιμήσουν ένα total leopard look, συνδυάζοντας το Palmira shirt dress με το ήδη αγαπημένο κομμάτι της συλλογής, το Faith Leopard skort, που προσφέρει τέλεια εφαρμογή ενώ όπως δηλώνει και το όνομά του (skort= skirt+short) συνδυάζει την παιχνιδιάρικη κίνηση μιας φούστας με την
άνεση και την ελευθερία ενός shorts. Highlight της κολεξιόν είναι επίσης τα self-tie σχέδια Skye, Nina και Stella στην εκδοχή φορέματος, φούστας και τοπ αντίστοιχα, που αυξομειώνονται σε ύψος στο πλάι, ώστε να δημιουργήσουν ένα απόλυτα προσωποποιημένο fit με γοητευτικές ασυμμετρίες.

jenny.gr

Η χρωματική παλέτα της Ready-to-wear συλλογής ενθουσιάζει με τη διαχρονικότητα, την κομψότητα και την ευελιξία της. Από τα basics λευκό και μαύρο έως τους εκφραστές του αστικού σαφάρι στυλ μπεζ και χακί, η σειρά εμπλουτίζεται και με αποχρώσεις όπως η καραμέλα για να δημιουργήσει ένα υπέροχο εφέ με φόντο τη μαυρισμένη επιδερμίδα. Φορέματα σε μίνι bodycon γραμμές αλλά και μακριά μήκη με halter neck δέσιμο αναδεικνύουν τη θηλυκότητα, ενώ τα resort ύφους shirt dresses αποδεικνύονται οι ιδανικοί
συνοδοί σε κάθε περίσταση. Αγαπημένο must από τη νέα συλλογή είναι η militaire paperbag βερμούδα Lea που μπορεί να φορεθεί τόσο με σανδάλια και δερμάτινα slides το πρωί όσο και με ψηλοτάκουνα mules το βράδυ.
Σέξι κρόσσια, αιχμηρά cut-outs, playful ασυμμετρίες και αισθησιακές διαφάνειες που κόβουν την ανάσα συμμαχούν με τα υψηλής ποιότητας υφάσματα και αφοπλίζουν τις λάτρεις της διακριτικής πολυτέλειας.
Εκτός από φίνα βαμβακερά υφάσματα, η συλλογή επιστρατεύει για αυτό το καλοκαίρι 100% μετάξι σε statement δημιουργίες ενώ εισάγει για πρώτη φορά και πλεκτά σχέδια από 100% βαμβάκι όπως το μακρύ ημιδιάφανο φόρεμα Uma, το λευκό φόρεμα με την broderie πλέξη Grace αλλά και το σέξι loose-fit Joan.
Αναμφισβήτητα, η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή RTW της Στεφανίας Φραγκίστα, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον…

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.