ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Stella McCartney: Η τελευταία της καμπάνια είναι μια έκκληση για την απαγόρευση της χρήσης γούνας


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

Stella McCartney
Η Stella McCartney μας παρακινεί να σκεφτόμαστε τα ζώα ως ίσα με εμάς. Η σχεδιάστρια μόδας, η οποία υπήρξε από καιρό ενεργή υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων και της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας, κυκλοφόρησε την φθινοπωρινή της συλλογή για το 2021 την Τρίτη με τη βοήθεια μερικών «ζώων» ντυμένων με την τελευταία λέξη της μόδας. 

Η Stella McCartney μας παρακινεί να σκεφτόμαστε τα ζώα ως ίσα με εμάς. Η σχεδιάστρια μόδας, η οποία υπήρξε από καιρό ενεργή υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων και της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας, κυκλοφόρησε την φθινοπωρινή της συλλογή για το 2021 την Τρίτη με τη βοήθεια μερικών «ζώων» ντυμένων με την τελευταία λέξη της μόδας. 

Μοντέλα μεταμφιεσμένα σε ζώα φωτογραφήθηκαν να περπατούν ανάμεσα στον κόσμο σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου, όπως η πλατεία Trafalgar, το Mayfair και το Piccadilly Circus, φορώντας μπλούζες, τσάντες, φορέματα και αθλητικά παπούτσια από την τελευταία κολεξιόν της σχεδιάστριας με τον τίτλο «Our Time Has Come!». 

Οι φωτογράφοι μόδας Mert Alas και Marcus Piggott δημιούργησαν μία καμπάνια που έχει το ύφος ντοκιμαντέρ του National Geographic, με τον κωμικό David Walliams να αφηγείται τις συμπεριφορές των κουνελιών, των αρκούδων, των λύκων και των πουλιών που κατέβηκαν στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.

Η καμπάνια αυτή πέρα από την πρωτοποριακή παρουσίαση της τελευταίας συλλογής της McCartney, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για μία fur-free Βρετανία. Παρόλο που κηρύχθηκαν παράνομες οι φάρμες γούνας σε Αγγλία και Ουαλία από το 2000, κάνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχώρησε σε αυτήν την ρύθμιση, και απαγορεύεται η εισαγωγή γουναρικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, οι γούνες από κογιότ, αλεπούδες και ρακούν εξακολουθούν να είναι νόμιμες στο εμπόριο και την πώληση. 

Η Stella McCartney δήλωσε, «Ενώ αυτή η εκστρατεία μοιάζει ανάλαφρη, ήθελα να φέρω στο προσκήνιο ένα σοβαρό ζήτημα: τον τερματισμό της χρήσης γούνας. Είτε πωλείται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε καλλιεργείται παγκοσμίως, η βαρβαρότητα δεν γνωρίζει σύνορα και αυτή η προσπάθεια συμβάλει σημαντικά στην ολοκλήρωση της αποστολή μου στη ζωή, που είναι να φέρω συνείδηση στη βιομηχανία της μόδας».

Η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με την Humane Society International (HSI) για την συγκέντρωση υπογραφών που ζητούν από την κυβέρνηση να θεσπίσει την απαγόρευση της πώληση γούνας σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τα δέρματα όλων των ζώων που σκοτώθηκαν για τη γούνα τους. Η προσπάθεια τους έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές. 

Ωστόσο, στις εκκλήσεις απαγόρευσης της εισαγωγής γούνας αντιτάχθηκε έντονα η British Fur Trade Association, η οποία ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις φυσικής γούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι η απαγόρευση εισαγωγής γούνας στη χώρα «θα αύξανε την ποσότητα γούνας που προέρχεται από μη ελεγχόμενες πηγές», καταστρέφοντας περαιτέρω τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και επιτρέποντας την εμπορία γούνας στην μαύρη αγορά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση δημοσίευσε μία επίσημη «πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία» ζητώντας από τη βιομηχανία της μόδας και το ευρύ κοινό να παράσχουν πληροφορίες για το εμπόριο γούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου Instagram stellamccartney

Δείτε ακόμη: Stella McCartney F/W 2020- 2021

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.