ΣΤΙΛ FASHION NEWS

ΜΕΤ Gala 2021: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την αποψινή βραδιά


Μάρθα Κουμπάνη

13 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΕΤ Gala 2021: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την αποψινή βραδιά
ΜΕΤ Gala 2021: Όλα όσα πρέπει να μάθετε πριν την αποψινή βραδιά

Αναφερόμενο συχνά ως «η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας», το Met Gala έρχεται για ακόμα μία φορά στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση καλωσορίζει stars, νέους δημιουργούς και είδωλα της βιομηχανίας. Το Ινστιτούτο Κοστουμιών θα φιλοξενήσει την πρώτη του διμερή έκθεση, με θέμα την αμερικανική μόδα, το 2021 και το 2022.

Το πρώτο μέρος, "In America: A Lexicon of Fashion", θα ανοίξει στο Anna Wintour Costume Center στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, και το δεύτερο μέρος, με τίτλο, «In America: An Anthology of Fashion», θα ανοίξει στις 5 Μαΐου 2022 στις αίθουσες του τμήματος American Wing. Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

jenny.gr

Σε μια κανονική χρονιά, η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου είναι κάτι σαν αργία στον κόσμο της μόδας. Αυτή η λαμπερή ημερομηνία φιλοξενεί συνήθως το ετήσιο ΜΕΤ Gala. Στα χαρτιά είναι μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα gala διασημοτήτων, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα events της χρονιάς. Το 2020, η εκδήλωση-όπως όλα τα άλλα -ακυρώθηκε λόγω του COVID-19. Αλλά το 2021, το πάρτι επανέρχεται, αν και Σεπτέμβριο, αντί για άνοιξη.

Η πιο φιλόδοξη έκθεση μέχρι σήμερα στην ιστορία του Gala, ξεκινά με μια ερώτηση: Ποιος θα γίνει Αμερικανός;

Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να εξετάσει κάθε μετανάστης. «Ήταν σημαντικό να ανοίξουμε με αυτό», λέει ο Andrew Bolton, επιμελητής Wendy Yu του Ινστιτούτου Κοστουμιών. «Αντιμετωπίζει αυτήν την έννοια της αποδοχής και του ανήκειν, την οποία τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν στο προσκήνιο. Φυσικά, αυτά τα ερωτήματα ήταν πάντα παρόντα - αλλά υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που είναι πιο ηχηρά».

Το Met Gala 2021 επικεντρώνεται στον εορτασμό όλων των πραγμάτων που αποτελούν την αμερικανική μόδα. Ο Andrew Bolton, θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να επανεξετάσει την αμερικανική ταυτότητα και μόδα, ειδικά όπως αυτή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια λόγω κινημάτων πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. «Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τις απαντήσεις των Αμερικανών σχεδιαστών στο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, ιδίως σε ζητήματα ένταξης του σώματος και ρευστότητας των φύλων, και απλά βρίσκω τη δουλειά τους πολύ, πολύ αυτο-αντανακλαστική», είπε στη Vogue. «Πραγματικά πιστεύω ότι η αμερικανική μόδα περνά μια αναγέννηση. Νομίζω ότι ιδιαίτερα οι νέοι σχεδιαστές βρίσκονται στην πρωτοπορία των συζητήσεων σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ένταξη, καθώς και τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια, πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, ίσως με την εξαίρεση των Άγγλων σχεδιαστών».

jenny.gr

 «Οι Αμερικανοί σχεδιαστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συνομιλιών γύρω από τη διαφορετικότητα, τη συνεκτικότητα, τη βιωσιμότητα, τη ρευστότητα του φύλου και του body positivity», λέει ο Bolton, «και το πλαίσιο της παράστασης μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στους νεότερους σχεδιαστές που ασχολούνται προσεκτικά και βαθιά με αυτούς ιδέες».

Κάθε χρόνο, το Met gala έχει μια σειρά από οικοδεσπότες που βοηθούν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Για το 2021, ο Timothée Chalamet, η Billie Eilish, η Amanda Gorman και η Naomi Osaka θα διευθύνουν την υπόθεση, ενώ ο Tom Ford, ο Adam Mosseri του Instagram και η Anna Wintour θα έχουν τιμητικές θέσεις.

Το American Independence είναι ο επίσημος ενδυματολογικός κώδικας που αναφέρεται στην πρόσκληση για το Met 2021. Αυτό αναμένεται να μεταφραστεί με περισσότερους από έναν τρόπους, -από λαμπερά ρούχα με αστέρια έως κλασικά φορέματα από Αμερικανούς σχεδιαστές. Όπως πάντα βέβαια, με το Met gala ο νούμερο ένα κανόνας είναι να περιμένεις πάντα το απροσδόκητο.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.