ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Valentino Vintage: Mετά τον Jean Paul Gaultier άλλος ένα οίκος εισέρχεται στην vintage αγορά


Μάρθα Κουμπάνη

2 Νοεμβρίου 2021

Valentino Vintage: Mετά τον Jean Paul Gaultier άλλος ένα οίκος εισέρχεται στην vintage αγορά
Valentino Vintage: Mετά τον Jean Paul Gaultier άλλος ένα οίκος εισέρχεται στην vintage αγορά

V FOR VINTAGE: Ο Valentino διεκδικεί μια θέση ακμάζουσα αγορά μεταπώλησης και vintage.

Επιβεβαιώνοντας αναφορές του Ιουλίου στο WWD, ο ιταλικός οίκος πολυτελείας και οcreative director του Pierpaolo Piccioli σύναψαν συνεργασίες με μια σειρά από vintage καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες vintage κομματιών Valentino θα μπορούν να τα υποβάλουν στις μπουτίκ με αντάλλαγμα voucher για αξιοποίηση σε νέες συλλογές Valentino.

Το project, Valentino Vintage, ξεκινά με την έναρξη μιας ειδικής ενότητας στον ιστότοπο του οίκου που εδρεύει στη Ρώμη, όπου οι ιδιοκτήτες vintage αντικειμένων μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις τέσσερις διεθνείς μπουτίκ που συμμετέχουν στο project και βρίσκονται στο Μιλάνο στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στο Τόκιο.

Αφού επικοινωνήσουν με το vintage κατάστημα και υποβάλουν τις φωτογραφίες των κομματιών, οι ιδιοκτήτες των vintage ενδυμάτων Valentino λαμβάνουν μια αξιολόγηση βάσει της οποίας μπορούν να πάρουν την απόφασή τους και μετά από μια προσωπική συνάντηση και πώληση τους προσφέρεται voucher για χρήση σε νέες συλλογές Valentino σε επιλεγμένα εμβληματικά καταστήματα στην πόλη που ζει ο κάθε vintage πωλητής.

Κατά τη δεύτερη φάση του έργου, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022, τα vintage καταστήματα θα προσφέρουν στο πελατολόγιο τους την επιλογή των vintage αντικειμένων Valentino που έχουν συγκεντρώσει. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη φάση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ο οίκος θεωρεί ότι το έργο προσεγγίζει το κυκλικό μοντέλο μόδας. Σίγουρα, η βιωσιμότητα είναι ένα βασικό θέμα για τον οίκο ο οποίος εστιάζει όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ανακοινώνοντας τον Μάιο ότι καταργεί τη γούνα από το 2022.

Η πλειοψηφία των luxury labels έχει μείνει κατά μία έννοια στο περιθώριο της αγοράς μεταπώλησης του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τμήματος της μόδας, το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια και να φτάσει τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σύμφωνα με το ThredUp.

Πριν από τον Valentino, άλλα fashion labels που εισήλθαν πρόσφατα στην αγορά μεταχειρισμένων είναι οι Jean Paul Gaultier και Gucci.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.