ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Daniel Lee αποχωρεί από τον οίκο Bottega Veneta - Η ανακοίνωση έκπληξη


Μάρθα Κουμπάνη

11 Νοεμβρίου 2021

Ο Daniel Lee αποχωρεί από τον οίκο Bottega Veneta - Η ανακοίνωση έκπληξη
Ο Daniel Lee αποχωρεί από τον οίκο Bottega Veneta

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Τετάρτη, η μητρική εταιρεία Kering ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος Βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee απόχωρεί από τον οίκο Βottega Veneta μετά από περισσότερα από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων απογείωσε το label. Ο Lee εντάχθηκε στο δυναμικό του οίκου την 1η Ιουλίου 2018 και η αποχώρηση του ήρθε σαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους θαυμαστές του ίδιου και της αισθητικής του Bottega.

«Η Bottega Veneta και ο Daniel Lee ανακοινώνουν την κοινή τους απόφαση να τερματίσουν τη συνεργασία τους», ανέφερε η ομάδα. «Έφερε νέα ενέργεια στον οίκο και συνέβαλε σημαντικά στη νέα δυναμική που απολαμβάνει σήμερα ο Bottega Veneta».

Η ανακοίωση δεν αποκάλυπτε τους λόγους πίσω από την απόφαση, προσθέτοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέο άτομο στη θέση του creative director.

Ο Lee κέρδισε τέσσερα βραβεία ρεκόρ στα British Fashion Awards 2019, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιαστή της χρονιάς και της επωνυμίας της χρονιάς.
Τις τελευταίες σεζόν, έχει χτίσει δυναμική για την επωνυμία με ανατρεπτικές στρατηγικές , όπως η διαγραφή του λογαριασμού της στο Instagram και η οργάνωση επιδείξεων μόδας σε τοποθεσίες όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Ντιτρόιτ.

«Ο χρόνος μου στη Bottega Veneta ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Είμαι ευγνώμων που δούλεψα με μια εξαιρετική και ταλαντούχα ομάδα και είμαι για πάντα ευγνώμων σε όλους όσους συμμετείχαν στη δημιουργία του οράματός μας. Ευχαριστώ τον Francois-Henri Pinault για την υποστήριξή του και για την ευκαιρία να είμαι μέρος της ιστορίας του Bottega Veneta», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο Leo Rongone, διευθύνων σύμβουλος του Bottega Veneta, ευχαρίστησε τον σχεδιαστή για την αφοσίωσή του σε σχόλια που ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τον ξαφνικό χωρισμό.

«Προσέφερε στον Bottega Veneta μια νέα προοπτική και μια αίσθηση νεωτερικότητας, ενώ παράλληλα σέβεται την 50χρονη κληρονομιά της μάρκας. Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη της μάρκας τα τελευταία τρία χρόνια μαρτυρεί την επιτυχία της δημιουργικής του δουλειάς», είπε.

Το 2020, ήταν η μόνη μάρκα Kering για την οποία αποκαλύπτονται στοιχεία για την ανάπτυξη, με πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,8% σε συγκρίσιμους όρους, παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα στο σπίτι αυξήθηκαν 8,9 τοις εκατό από έτος σε έτος.

«Ο Bottega Veneta συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά προσελκύοντας νέους πελάτες, με τις πωλήσεις σε νεότερες γενιές να αυξάνονται ταχύτερα από τον μέσο όρο. Ταυτόχρονα, ενισχύει την σχέση της με τους υπάρχοντες πελάτες, με αποτέλεσμα ένα πολύ καλά ισορροπημένο μείγμα πελατών», δήλωσε τότε ο Jean-Marc Duplaix, οικονομικός διευθυντής της Kering.

«Ο Bottega Veneta επιδεικνύει τρίμηνο με το τρίμηνο την επιτυχία της στρατηγικής μας καθώς επεκτείνει την κυριαρχία του οίκου, συσφίγγει την αποκλειστικότητά του και μετατρέπεται σε μια πραγματικά παγκόσμια μάρκα πολυτελείας», πρόσθεσε.

Ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, ευχαρίστησε τον Lee για το πάθος και την ενέργειά του. «Το μοναδικό του όραμα έκανε την κληρονομιά του οίκου επίκαιρη στο σήμερα και την επανέφερε στο κέντρο της σκηνής της μόδας. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά για το μοναδικό κεφάλαιο που έγραψε στη μακρά ιστορία του Bottega Veneta», είπε.

Απόφοιτος του Central Saint Martins, ο Lee ήταν προηγουμένως διευθυντής ready-to-wear στη Céline, που ανήκεi στον αντίπαλο όμιλο LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Προηγουμένως εργάστηκε για τους Maison Margiela, Balenciaga και Donna Karan. Διαδέχθηκε τον Tomas Maier, ο οποίος βοήθησε να διαμορφωθεί ο Bottega Veneta για 17 χρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.