ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ένα ελληνικό κόσμημα για καλό σκοπό: Στέλνει το δικό του μήνυμα ενδυνάμωσης όλων των γυναικών


Μάρθα Κουμπάνη

24 Νοεμβρίου 2021

Ένα ελληνικό κόσμημα για καλό σκοπό: Στέλνει το δικό του μήνυμα ενδυνάμωσης όλων των γυναικών
Ένα ελληνικό κόσμημα-σύμβολο για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Η έμφυλη βία εξαπλώνεται σαν μια δεύτερη πανδημία. Τα “συμπτώματά” της είναι σοβαρά, σωματικά και ψυχικά. Τα περιστατικά κακοποίησης διαδέχονται το ένα το άλλο και η μία τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη. Τα δύο χέρια μας δεν φτάνουν για να μετρήσουμε τις γυναικοκτονίες που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την 1η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών που έγινε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για το διάστημα από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Οκτώβριο 2020, 4.872 επιζώσες κατέφυγαν σε Συμβουλευτικά Κέντρα για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική, 536 φιλοξενήθηκαν σε ξενώνες, 8.609 άτομα κάλεσαν τη Γραμμή SOS 15900, για ενημέρωση και πληροφόρηση.

Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία από πρώην ή νυν συντρόφους, ενώ ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η καραντίνα και η πανδημία του κορονοϊού συνετέλεσαν στην αύξηση της συχνότητας, αλλά και της φύσης της βίας, η οποία έγινε περισσότερο απειλητική. Όμως, εκτός από τις υποθέσεις που καταγγέλλονται ή εκείνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και πολλές άλλες που συμβαίνουν “πίσω από κλειστές πόρτες” και αποσιωπώνται, με αποτέλεσμα η καταγραφή του συνόλου των περιστατικών έμφυλης βίας να είναι αδύνατη.

Στον απόηχο όλων αυτών των περιστατικών, επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κινητοποιούνται για να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο βοήθεια σε κάθε γυναίκα που το χρειάζεται. Μια ελληνική εταιρεία που θέλει να δώσει τον δικό της αγώνα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας είναι η 3rd Floor. Το ελληνικό brand με τα χειροποίητα κοσμήματα και τις τσάντες κατασκεύασε ειδικά για αυτόν τον σκοπό το κόσμημα Dynamis, θέλοντας να προσφέρει την στήριξή του και να μεταδώσει ένα μήνυμα ενδυνάμωσης σε όλες τις γυναίκες.

Βρείτε το κολιέ Dynamis

Το 20% λοιπόν των εσόδων από κάθε κόσμημα Dynamis θα προσφέρεται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.) που από το 2006 μέχρι σήμερα μάχεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και την ολιστική στήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία.

Βρείτε το βραχιόλι Dynamis

“Είμαστε ένα brand αφιερωμένο στη γυναίκα, οπότε δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε ό,τι συμβαίνει. Η 3rd Floor λοιπόν, στέκεται δίπλα στην κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη με ένα κόσμημα που γίνεται σύμβολο και μεταβιβάζει στην πιο καθαρή μορφή εκείνο που αντανακλά. Τη δύναμη! Καλούμε όλο λοιπόν, τον κόσμο να συμμετέχει στη δράση μας κατά της γενικευμένης βίας που δέχονται οι γυναίκες και να μην αφήσουμε καμία μόνη της” ανέφερε η ομάδα της 3rd Floor.

Τα κοσμήματα στα οποία χαράχθηκε η λέξη Dynamis είναι ένα κολιέ και ένα βραχιόλι, τα οποία κατασκευάστηκαν από ασήμι 925 και στολίστηκαν με πέτρες Swarovski.

Το Dynamis έχουν φορεθεί από πολλές γυναίκες, οι οποίες στηρίζουν από την πλευρά τους αυτή την ενέργεια:

Βρείτε το κολιέ Dynamis

Βρείτε όλη τη σειρά Dynamis της 3rd Floor

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.