ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Maximilian Davis είναι ο νέος creative director του Salvatore Ferragamo


Μάρθα Κουμπάνη

15 Μαρτίου 2022

O Maximilian Davis είναι ο νέος creative director του Salvatore Ferragamo
Μεγάλες stars όπως οι Kim Kardashian, Jourdan Dunn, Dua Lipa και Rihanna έχουν ήδη φορέσει δημιουργίες του. 

Ο οίκος Salvatore Ferragamo ανακοίνωσε τον νέο του creative director, τον 27χρονο Βρετανό σχεδιαστή Maximilian Davis.

Ο ανερχόμενος Maximilian Davis, ο οποίος ίδρυσε το ομώνυμο brand του μόλις το 2022, πρόεκειται να διαδεχτεί τον Paul Andrew που αποχώρησε πέρσι. Ο νέος CEO της εταιρείας, Marco Gobbetti, ανέφερε: "Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Maximilian στον οίκο Ferragamo. Η διαύγεια του οράματός του μαζί με το επίπεδο της απόδοσης και τη δυνατή αισθητική του τον έχουν αναδείξει σ' ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα της γενιάς του. Τη δουλειά του χαρακτηρίζει η κομψότητα, η ραφιναρισμένη σεξουαλικότητα και μία μόνιμη δέσμευση στην ποιότητα. Μέσα από τη σύγχρονη ματιά του, θα γράψουμε ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για τον οίκο χτισμένο πάνω στην κληρονομία της δημιουργικότητας, της δεξιοτεχνίας, της σοφιστικέ κομψότητας και των ανθρώπινων αξιών".

Ο Maximilian Davis γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Manchester της Αγγλίας από οικογένεια με καταγωγή από την Καραϊβική: ο πατέρας του είναι από τη Τζαμάικα και η μητέρα του από τον Τρίνινταντ. Αποφοίτησε από το London College of Fashion και έκανε την πρακτική του ως junior designer στο πλευρό της Grace Wales Bonner του brand Wales Bonner. Η φίλη του, σχεδιάστρια Mowalola Ogunlesi, τον έπεισε να ξεκινήσει το δικό του brand, το 2020. Πολύ σύντομα το όνομα του Maximilian βρέθηκε ανάμεσα σε εκεινα των υποψηφίων για το LVMH Prize.

Διάσημες stars όπως οι Kim Kardashian, Jourdan Dunn, Dua Lipa και Rihanna έχουν ήδη φορέσει δημιουργίες του.

Aπό την πλευρά του, ο σχεδιαστής δηλώνει ενθουσιασμένος για τη νέα του θέση και έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του από αυτήν την εβδομάδα: "Είναι βαθύτατη η τιμή να μπω στην ομάδα Ferragamo και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να χτίσω πάνω στην πλούσια και σπουδαία κληρονομία του οίκου. Ο Ferragamo εκπροσωπεί την αφοσίωση στη διαχρονική γοητεία και τη σοφιστικέ κομψότητα που βρίσκω εξαιρετικά συναρπαστική. Ανυπομονώ να φέρω το όραμά μου".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.