ΣΤΙΛ FASHION NEWS

«Κάθε σώμα είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης»: Πώς 4 νέες γυναίκες το απέδειξαν με την βοήθεια της adidas


Μάρθα Κουμπάνη

17 Μαρτίου 2022

«Κάθε σώμα είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης»: Πώς 4 νέες γυναίκες το απέδειξαν με την βοήθεια της adidas
H adidas με το "Support Is Everything" ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη δέσμευσή της προς τις γυναίκες: να σταθεί δίπλα τους και να τις υποστηρίξει

«Kάθε σώμα είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης»: Αυτό είναι το όμορφο μήνυμα που θέλησε να περάσει η adidas σε συνεργασία με το Cosmos Sport στις γυναίκες, την ημέρα της γιορτής τους, στις 8 Μαρτίου 2022.

Φέτος, η adidas ορμώμενη από το μήνυμα του Impossible Is Nothing ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη δέσμευσή της προς τις γυναίκες: να σταθεί δίπλα τους και να τις υποστηρίξει, βοηθώντας τις να καταρρίψουν κάθε εμπόδιο, κάνοντας το αδύνατο δυνατό, με στόχο να εμπνεύσουν και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Jenny.Gr

Έτσι ο κολοσσός του sportswear πρόσφατα λάνσαρε τη νέα συλλογή αθλητικών bra που αποτελείται από 43 νέα στιλ, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των γυναικών όσον αφορά τα αθλητικά ρούχα. Μετά από μελέτες, έρευνες και πολλές δοκιμές το brand επαναπροσδιόρισε και επανασχεδίασε τη συλλογή αθλητικών bra, δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες να αθληθούν πιο άνετα, έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στις κινήσεις τους.

Βασικό μήνυμα της καμπάνιας αυτής είναι το ‘Support is everything’, αφού σύμφωνα με μελέτες η ανεπαρκής στήριξη του γυναικείου στήθους μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στην απόδοση των γυναικών κατά την άθληση, ακόμα και βλάβες στο στήθος. Η adidas, μέσα από τη νέα αυτή σειρά παρέχει σωστή στήριξη σε όλες τις γυναίκες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν, μέσα από μια ευρεία γκάμα το αθλητικό bra που τους ταιριάζει απόλυτα.

Την Ημέρα της Γυναίκας λοιπόν θέλοντας να διαδώσει το μήνυμα του ‘Support is everything’, το brand διοργάνωσε μια πολύ ξεχωριστή ενέργεια μαζί με το συνεργάτη του Cosmos Sport. Τρία εντελώς διαφορετικά κορίτσια, με διαφορετικό lifestyle και συνεπώς διαφορετικές ανάγκες πρωταγωνίστησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια: η Κατερίνα Πεφτίτση, plus size model με ανάγκες στήριξης για studio προγράμματα όπως yoga και Pilates, η Παρασκευή Κερασιώτη, μοντέλο που ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα training και η Ελένη Πόλακ, αθλήτρια άλματος επί κοντώ με αυξημένες απαιτήσεις στήριξης κατα τη διάρκεια των προπονήσεών της.

Jenny.Gr

Οι πρωταγωνίστριες όχι μόνο φωτογραφήθηκαν φορώντας οι ίδιες τα νέα στιλάτα και άνετα σχέδια bra αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένα για κάθε γυναίκα, αλλά και πήραν μέρος και σε ένα πρωτότυπο και δημιουργικό project: H νεαρή καλλιτέχνης Νάσια Παυλίδου δημιούργησε τα torso τους, στο studio κεραμεικής Sealed Earth. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να φτιάξει καλούπια από γύψο τον οποίο άπλωσε στα γυμνά σώματα τους. Το torso χρησιμοποιήθηκε για να αναδείξει τα αθλητικά bras της συλλογής στην κεντρική βιτρίνα του Cosmos Sport flagship store στην οδό Ερμού. Μέσα από αυτή την κίνηση, adidas και Cosmos Sport θέλησαν να επισημάνουν πως κάθε σώμα είναι ενα μοναδικό έργο τέχνης και του αξίζει πάντοτε η σωστή στήριξη!

Η αποκάλυψη της βιτρίνας πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ όμορφη συγκέντρωση όπου εκπρόσωποι των media και fans του brand. Και το jenny.gr βρέθηκε εκεί, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τις πρωταγωνίστριες της ενέργειας και να ακούσουμε να μοιράζονται την εμπειρία τους από αυτό το μοναδικό ταξίδι, έμπνευσης, γυναικείας ενδυνάμωσης, στήριξης και αλληλεγγύης.

Εμείς μιλήσαμε με τις Κατερίνα Πεφτίτση, Παρασκευή Κερασιώτη, Ελένη Πόλακ, αλλά και την καλλιτέχνιδα Νάσια Παυλίδου, τέσσερις γυναίκες τόσο διαφορετικές. Από τα πρώτα λεπτά διαφαίνονται οι διαφορετικές προσωπικότητες τους. To ζωηρό ταπεραμέντο της Κατερίνας, η δυναμική Παρασκευή, η πιο συνεσταλμένη Ελένη και η αιθέρια Νάσια.

Jenny.Gr

Support Is Everything: Με ποιους τρόπους η adidas το κάνει πράξη και στηρίζει τις γυναίκες σήμερα;

«Με την συμπερίληψη. Δίνει στην κάθε γυναίκα το support που χρειάζεται. Όλες οι γυναίκες μπορούν πλέον να βρουν αυτό που θα τις κάνει να νιώθουν άνετα και αυτοπεποίθηση λέει η Κατερίνα Πεφτίτση. Βρισκόμαστε στην εποχή που επιτέλους αναδεικνύουμε το κορμί μας, το αγκαλιάζουμε, σε όλα τα μεγέθη και αισθανόμαστε περήφανες».

«Τα νέα bras της adidas είναι τόσο άνετα. Εγώ λόγω της δουλειάς μου έχω δοκιμάσει πάρα πολλά, αλλά αυτά είναι πραγματικά άνετα. Δεν σε στενεύουν, δεν σε πιέζουν, δεν αφήνουν γραμμές και σημάδια στην επιδερμίδα. Μπορώ να τα φοράω όλη μέρα», μοιράζεται η Παρασκευή Κερασιώτη.

Jenny.Gr


Kατά την γνώμη σας που βρίσκεται η Ελληνική μόδα σε σχέση με το inclusivity και το body positivity;

«Είναι πίσω», δηλώνει κατηγορηματικά η Kατερίνα Πεφτίτση. «Κάνουμε μικρά, σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πολύ σημαντικό που ένα μεγάλο, international brand, μεταδίδει το δυνατό μήνυμα της συμπερίληψης, ώστε περισσότεροι άνθρωποι αλλά και εταιρίες να ακολουθήσουν»

Η Παρασκευή, είναι αισιόδοξη. «Η εληνική μόδα κάνει κάποια βήματα μπροστά και η adidas είναι ένα ισχυρό sportswear brand που μεταδίδει αυτό το μήνυμα του inclusivity και το body positivity παντού» τονίζει.


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε στο ιδανικό αθλητικό bra για εσάς; Ποιες ανάγκες πρέπει να καλύπτει;

Ως αθλήτρια η Eλένη Πόλακ δεν κάνει εκπτώσεις στις απαιτήσεις της για άνεση και στήριξη. «Εγώ θέλω το full support. Όσο πιο σφιχτό και σταθερό το στήθος, τόσο πιο άνετα κάνουμε την προπόνηση μας, τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις μας. Δεν έχουμε περιθώρια. Το σωστό bra επηρεάζει την προπόνηση μας. Είναι πολλές φορές που μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ακόμα και sexy και να μας φτιάξει την διάθεση, να κινούμαστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα στον χώρο. Αυτό είναι μεγάλο avantage».

Jenny.Gr


Tι θα λέγατε σε νεότερες γυναίκες οι οποίες ενδεχομένως να αισθάνονται άβολα με το σώμα τους;

«Να κοιτάξουν στον καθρεέφτη και να αγκαλιάσουν αυτό που βλέπουν, να συμφιλιωθούν με αυτό. Τότε θα έρθει η ευτυχία» λέει η Κατερίνα Πεφτίτση Να αγαπούν την μοναδικότητα τους ό,τι διαφορετικό έχουν επάνω τους που τις κάνει ξεχωριστές/

H Παρασκευή Κερασιώτη Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Κάθε σώμα είναι μοναδικό. Είμαστε όπως μας έφτιαξε ο Θεός. Μόνο αν αγαπήσουν οι ίδιες αυτό που είναι θα τις αγαπήσουν και οι άλλοι.

Η Νάσια ως καλλιτέχνης το βλέπει από αυτή την ματιά: «Για μένα τα πάντα είναι όμορφα. Το ανθρώπινο σώμα είναι μια φόρμα. Είναι φως και σκιά». Συνήθως ασχολούμαι με πιο εννοιολογικά projects, όπως ζωόμορφα γλυπτά και αυτό ήταν πολύδ διαφορετικό και ενδιαφέρον. Ένα όμορφο break που μου υπενθύμισε να αγαπάω και το δικό μου σώμα».

Jenny.Gr

Αλήθεια πώς ένιωσαν τα κορίτσια όταν πόζαραν γυμνές για να εφαρμόσει η Νάσια τις γυψόγαζες στο στήθος τους και να φτιάξει τα καλούπια για τα torso;

«Στην αρχή ένιωθα άβολα, γιατί για εμάς είναι ένα ταμπού. Δεν είναι ένα σώμα το οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ό,τι γυμνό βλέπουμε είναι τέλειο. Ήταν κάτι πολύ προσωπικό καθώς χρειάστηκε την εικόνα την οποία έχω αποδεχτεί, να την μοιραστώ», λέει η Κατερίνα.

Yποστηρίζουν οι γυναίκες σήμερα η μία την άλλη;», τις ρωτάω κλείνοντας και παίρνω σχεδόν ταυτόχρονα από όλες την ίδια απάντηση, πως «το πάν είναι να είμαστε μαζί» και «σαν μια γροθιά».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η adidas φρόντισε η φετινή Ημέρα της Γυναίκας να μην μοιάζει με καμία άλλη. Μας έφερε κοντά, γίναμε μια παρέα, αναζητήσαμε την στήριξη και την βρήκαμε. Όχι μόνο στα νέα τέλεια αθλητικά bra της adidas αλλά και κυρίως, η μία στην άλλη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS