ΣΤΙΛ FASHION NEWS

INOOKU: Το ελληνικό brand κοσμημάτων που χρειαζόμασταν στη συλλογή μας


Μάρθα Κουμπάνη

19 Απριλίου 2022

INOOKU: Το ελληνικό brand κοσμημάτων που χρειαζόμασταν στη συλλογή μας
Η Ξανθίππη Καραγκούνη δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα, εμπνευσμένα από τον ελληνικό πολιτισμό

Κάνοντας μια «βόλτα» στο Instagram μπορεί κανείς να ανακαλύψει αμέτρητους λογαριασμούς μόδας και στιλ, όμως λίγοι είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν. Αν έχεις ξεχωριστή αδυναμία στα κοσμήματα είναι δύσκολο να μην σταθείς παραπάνω σε αυτόν τον λογαριασμό, στον οποίο μας οδήγησε το εκπαιδευμένο ελληνικό μάτι, αναγνωρίζοντας μικρά κυκλαδίτικα ειδώλια στο λαιμό ενός μοντέλου. Αν και το όνομα του είναι Ιαπωνικό, το INOOKU είναι το ελληνικό brand κοσμημάτων που χρειαζόμασταν στην συλλογή μας και δεν το ξέραμε.

Πίσω από το INOOKU βρίσκεται η Ξανθίππη Καραγκούνη, μια γυναίκα που μεγάλωσε, μέσα στο εργαστήριο με τον πατέρα της, από τον οποίο κληρονόμησε τόσο την αγάπη για το κόσμημα, όσο και το ταλέντο και δεξιοτεχνία. Εκείνος βρίσκεται στον χώρο από το 1967 και έγινε ο καλύτερος δάσκαλος της τέχνης της.

Δημιουργεί εντυπωσιακά κοσμήματα, εμπνευσμένα από τον ελληνικό πολιτισμό, στοιχεία του οποίου συνδυάζει με διαφορετικές ιδέες, υλικά και μέταλλα, μέχρι να δώσει στις δημιουργίες της το τελικό τους σχήμα.

Αποτέλεσμα, επιβλητικά περιδέραια και κολιέ, αλλά και λαμπερά δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, φτιαγμένα από ασήμι και επιχρυσωμένα, σε άλλες περιπτώσεις στολισμένα με πολύχρωμους πολύτιμους λίθους.

Πρόκειται δημιουργίες που επιτυγχάνουν να δώσουν λάμψη και να απογειώσουν ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση, υπενθυμίζοντας μας κάθε φορά την γοητευτική ιστορία του τόπου. Για εκείνη το κόσμημα είναι πολλές τέχνες μαζί: Γλυπτική, χαρακτητική, ζωγραφική, ενώ αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας ομορφιάς».

Info:

www.inooku.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.