ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Καίτη Γκραμμά: Από το GNTM και την Pantene στο show της Prada - Tο transgender μοντέλο στο MFW


Μάρθα Κουμπάνη

23 Σεπτεμβρίου 2022

Καίτη Γκραμμά: Από το GNTM και την Pantene στο show της Prada - Tο transgender μοντέλο στο MFW
Στο catwalk του Prada περπάτησε η Ελληνίδα transgender μοντέλο Καίτη Γκραμμά

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι μεγαλύτεροι ιταλικοί οίκοι παρουσιάζουν τις συλλογές τους για την επόμενη άνοιξη. Χθες ήταν η σειρά της Miuccia Prada και του Raf Simons να παρουσιάσουν την νέα τους collection για τον οίκο Prada. Η συλλογή χαρακτηρίστηκε από πολλά ανδρόγυνα σύνολα και gender fluid κομμάτια.

Στο catwalk περπάτησε η ελληνίδα transgender μοντέλο Καίτη Γκραμμά, γνωστή για την συμμετοχή της στο GNTM, αλλά και την viral καμπάνια της εταιρίας Pantene, με τίτλο Hair Has No Gender.

H 26χρονη Kαίτη Γκραμμά μπορεί να μην προχώρησε στην ελληνική έκδοση του reality μοντέλων, όμως χαράσσει την δική της πορεία στο εξωτερικό. Η Γκραμμά, η οποία συνεργάζεται με το ιταλικό πρακτορείο μοντέλων Boom Models Agency, εμφανίστηκε στο χθεσινό show του κορυφαίου ιταλικού οίκου αποσπώντας τα πιο θετικά σχόλια.

Περπάτησε με απόλυτη αυτοπεποίθηση στο runway, φορώντας ένα minimal slip dress σε μαύρο με λεπτομέρειες από δαντέλα και ψηλοτάκουνες γόβες με μπαρέτα. Αυτό ωστόσο δεν ήταν το πρώτο της show στο εξωτερικό. Έχει περπατήσει στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού και έχει συμμετάσχει σε fashion shows άλλων μεγάλων οίκων στην Ιταλία.

Το 2018 υπεβλήθη σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου. Έχει μοιραστεί ότι δυσκολεύτηκε να καταλάβει τι ήταν αυτό που την έκανε διαφορετική από τα άλλα παιδιά. Κανείς δεν της είχε μιλήσει για το τι είναι τρανς και η δυσφορία φύλου, τι είναι ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός. Δεν ήξερε καν ότι είχε τη δυνατότητα, με επιστημονικά μέσα, να γίνει η γυναίκα που πάντα ένιωθε.

Το μοντέλο έχει δηλώσει στο JennyGr με αφορμή την πολυσυζητημένη καμπάνια Pantene: «Aν μπορέσω μέσα από τη δουλειά μου να αποτελέσω ένα λιθαράκι στην κανονικοποίηση και την ορατότητα των LGBTQ ατόμων, θα είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη».

Σίγουρα η εμφάνιση της στο show Prada είναι ένα ακόμα ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό και εμείς είμαστε υπερήφανοι.

Jenny.Gr
Splash News

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.