ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Burberry: Ο Daniel Lee είναι και επίσημα ο νέος creative director του οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

28 Σεπτεμβρίου 2022

Burberry: Ο Daniel Lee είναι και επίσημα ο νέος creative director του οίκου
Ο Daniel Lee παίρνει τη θέση τoυ Ricardo Tisci στα ηνία του Burberry

Ο Daniel Lee διορίστηκε επικεφαλής creative director στον Burberry, αντικαθιστώντας τον Riccardo Tisci.

Ο Burberry είπε την Τετάρτη ότι ο Lee θα ενταχθεί στον Burberry στις 3 Οκτωβρίου. Θα έχει έδρα στα κεντρικά γραφεία της Burberry στο Λονδίνο και θα αναφέρεται στον νέο CEO της εταιρείας, Jonathan Akeroyd.

Η εταιρεία είπε ότι ο Lee θα επιβλέπει όλες τις συλλογές Burberry, ενώ πρόκειται να παρουσιάσει την πρώτη του runway collection στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 2023.

«Ο Daniel είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο με μοναδική κατανόηση του σημερινού καταναλωτή και ισχυρό ρεκόρ εμπορικής επιτυχίας και ο διορισμός του ενισχύει τις φιλοδοξίες που έχουμε για τον Burberry. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ στενά μαζί του και είμαι βέβαιος ότι θα έχει τον αντίκτυπο που επιδιώκουμε σε αυτήν την επόμενη φάση, με την υποστήριξη των ταλαντούχων και έμπειρων ομάδων μας», δήλωσε ο Akeroyd.

Ο Lee είπε ότι μαζί με τις ομάδες Burberry «θα γράψουμε το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο για αυτό το θρυλικό luxury label» και θα συνεχίσουμε την κληρονομιά του Tisci, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία. Ο Lee, ο οποίος είναι Βρετανός, είπε επίσης ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο Λονδίνο, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί έμπνευση.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπράντφορντ της Αγγλίας, ο Daniel είναι ένας βραβευμένος σχεδιαστής και ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργικά ταλέντα της γενιάς του. Από το 2018 έως το 2021, ο Daniel υπηρέτησε ως creative director στον Bottega Veneta, όπου βοήθησε όχι απλά να αναζωογονηθεί το ιταλικό brand, να απογειωθεί. Προηγουμένως ήταν director of ready-to-wear design στη Celine, στην οποία εντάχθηκε το 2012, και έχει επίσης εργαστεί στους Maison Margiela, Balenciaga και Donna Karan.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.