ΣΤΙΛ FASHION NEWS

«CALZEDOMANIA – A legs celebration»: To φαντασμαγορικό event της Calzedonia στο Παρίσι


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

«CALZEDOMANIA – A legs celebration»: To φαντασμαγορικό event της Calzedonia στο Παρίσι
Ένα φαντασμαγορικό event. Στο Παρίσι, στο μεγαλοπρεπές Palais Brongniart, η Calzedonia εξέπληξε τους καλεσμένους της και τις διεθνείς διασημότητες με μία εμπειρία που δεν είχαν ξαναζήσει ποτέ: μία αξέχαστη γιορτή legwear που σχεδιάστηκε με το creative agency Villa Eugénie

Μία τέλεια αλχημεία γοητείας και pop κουλτούρας, φωλιασμένη στη συναρπαστική Πόλη του Φωτός.
Η Calzedonia κατέκτησε το Παρίσι με την CALZEDOMANIA - A Legs Celebration: μία καθηλωτική εμπειρία που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα iconic legwear στη μοναδική ατμόσφαιρα της Paris Fashion Week.

Jenny.Gr

Με περισσότερα από 215 καταστήματα Calzedonia στη χώρα, η Γαλλία ήταν η φυσική επιλογή για το event του glam παγκόσμιου brand από τη Βερόνα, τον κορυφαίο leader στο legwear, στον κόσμο: Η Calzedonia διαθέτει πάνω από 2.100 σημεία πώλησης σε 53 χώρες (600 εκ των οποίων στην Ιταλία) και e-commerce σε 35 χώρες.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Σε αυτή την ιστορική πρωτεύουσα της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καλσόν έχουν γίνει σύμβολο του στυλ από τη δεκαετία του 1940, όταν μοντέλα, ηθοποιοί και χορεύτριες είχαν όλα τα πόδια τους ντυμένα με αυτό το αστραφτερό αξεσουάρ: ένα πάθος που άνθισε εξαιρετικά και στην Αμερική. Ένα αξεσουάρ που συνεχώς εξελίσσεται με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα έθιμα και την πρόοδο της τεχνολογίας: το 1962, με το ντεμπούτο της μίνι φούστας που δημιούργησε η Mary Quant, τα καλσόν έγιναν απίστευτα δημοφιλή, φορεμένα από icons επιπέδου Twiggy και Jean Shrimpton.

Jenny.Gr

Ενώ οι δαντέλες και οι διχτυωτές κάλτσες γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1970 (χάρη στην εμφάνιση της punk μόδας), η θρυλική δεκαετία του '80 γέννησε τα πρώτα στυλ με σχέδια και πουά, αλλά κυρίως τα πρώτα κολάν: θέτοντας έτσι την τάση της πολύχρωμης μόδας, ακόμη και για κανονικό καλσόν. Ένα must-have τότε αλλά και τη δεκαετία του 2000. Μάλιστα, με μίνι φούστες, μίνι σορτς και μίνι φορέματα να κάνουν τεράστια επιστροφή, οι γυναίκες, αντί να δείχνουν γυμνά πόδια, απολαμβάνουν τη χαρά να φορούν καλσόν και κάλτσες διακοσμημένα με λεπτομέρειες, σχέδια και φωτεινά color blocking.

Jenny.Gr

Ένα στυλ που η Calzedonia έχει κάνει μοναδικό και αλάνθαστο, ερμηνεύοντάς το συνεχώς με τα χρόνια. Έτσι, στο συναρπαστικό σκηνικό του Palais Brongniart (όπου στεγαζόταν το ιστορικό χρηματιστήριο στο Παρίσι), οι καλεσμένοι ανακάλυψαν, δωμάτιο-δωμάτιο, κάθε πρόσωπο του brand, σε ένα αξέχαστο βιωματικό ταξίδι που επινοήθηκε επιδέξια από τη Villa Eugénie: το Creative Agency του Etienne Russo που, για περισσότερα από τριάντα χρόνια, έχει δώσει ζωή σε shows και events σε όλο τον κόσμο, γνωστά και εκτιμημένα για τις πρωτότυπες και αξέχαστες παραγωγές τους.

Το Palais Brongniart είναι μία μοναδική τοποθεσία, που με τον βασιλικό νεοκλασικισμό του, καλωσόρισε τις παραστάσεις και τις πρωτότυπες εγκαταστάσεις του CALZEDOMANIA - A Legs Celebration.

Jenny.Gr

Πίσω από τη μεγάλη πρόσοψη του Palais Brongniart, ένα μεγάλο αντίγραφο της πόρτας εισόδου μίας boutique Calzedonia επέτρεψε την πρόσβαση στoν κόσμο του brand, που ερμηνεύτηκε ξανά με ονειρικό τρόπο: αλληλεπιδράσεις φωτός και καθρέφτες, ένα δωμάτιο που παρέπεμπε στο άπειρο, πόδια πολλαπλασιασμένα με εφέ καλειδοσκόπιου, παραστάσεις με χορευτές, ακροβάτες και μαζορέτες, ένα εξαιρετικό καστ από 60 καλλιτέχνες και ερμηνευτές με πολλαπλό δεξιοτεχνικό προφίλ που πρόσφεραν ένα ζωντανό show.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στυλ από τις τελευταίες συλλογές ήταν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης: εμβληματικά καλσόν που από το 1986 (όταν ιδρύθηκε το brand) κέρδισαν τους πελάτες μας, τώρα ερμηνεύονται ξανά με βιώσιμα νήματα, αλλά και διαχρονικά animal print και πουά, καθώς και χρωματιστά σχέδια που παρουσιάζονται σε συμπαγή χρώματα και σε εκδοχές με μοτίβο διχτυού.

Jenny.Gr

Κατά τη διάρκεια του show έγινε μια προεπισκόπηση των εορταστικών κομματιών Special Edition, που φορέθηκαν από πολλούς περφόρμερς και θα διατίθενται στα καταστήματα στις αρχές Δεκεμβρίου: αστραφτερά καλσόν και κολάν ενισχυμένα με στρας, ένθετα γκλίτερ, crossover μπάντες σε στυλ κορσέ με κόσμημα -σαν κορδέλες, μεταλλικό δίχτυ και ένα αισθησιακό ολόσωμο body με δαντέλα σε εκδοχή animal print.

Jenny.Gr

Το σόου ήταν ένα εκπληκτικό ταξίδι σε σουρεαλιστικά σκηνικά, από την αρχή στο κόκκινο χαλί, χάρη στην παρουσία των influencers και διεθνών διασημοτήτων όπως οι Laetitia Casta, Chiara Ferragni, Shay Mitchell, Shailene Woodley, Tina Kunakey, Leonie Hanne, Rossy de Palma, Sara Sampaio, Jasmine Tooks, Pamela Reif, Anna dello Russo, Sara Carbonero, Elisabetta Canalis και πολλοί άλλοι.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν οι Χριστίνα Μπόμπα, Τόνια Σωτηροπούλου, Μαρία Κορινθίου και οι ig influencers Μαρία Παπαγεωργίου και Ασημίνα Πλέσσια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS