ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο oίκος Balenciaga διακόπτει τη συνεργασία του με τον Kanye West


JTeam

21 Οκτωβρίου 2022

Ο oίκος Balenciaga διακόπτει τη συνεργασία του με τον Kanye West
Getty/Ideal Image
O Balenciaga τερματίζει την συνεργασία με τον Ye

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη, η μητρική εταιρεία του οίκου Balenciaga, Kering, δήλωσε ότι ο γαλλικός οίκος μόδας δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον ράπερ Kanye West -γνωστό και ως Ye, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μια σειρά από επικίνδυνα σχόλια, συμπεριλαμβανομένων αντι-Σημιτικών απειλών.

Ο Kanye άνοιξε το fashion show του Balenciaga για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023, σε ένα runway καλυμμένο λάσπη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, φορώντας κάτι που έμοιαζε με εξοπλισμό για μάχη.

Ήταν η τελευταία του συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Balenciaga, Demna Gvasalia, μετά το λανσάρισμα της σειράς Yeezy Gap Engineered by Balenciaga νωρίτερα φέτος, η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο παράλληλα με την “Donda 2” performance του Kanye στο Miami.

Ο Ye τερμάτισε τον περασμένο μήνα τη συνεργασία του με την Gap Inc., αλλά και την 10ετή συνεργασία του με τον κολοσσό του sportswear Adidas. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι η συνεργασία της με τo brand Yeezy είναι «υπό εξέταση».

Ο ράπερ, ο οποίος διαγνώστηκε το 2016 με διπολική διαταραχή,τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο, με αποκορύφωμα το show έκπληξη του YZY στο Παρίσι που περιείχε μπλουζάκια με το μήνυμα «White Lives Matter».

Αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις για το show αλλά και τα μπλουζάκια, ο Ye επιτέθηκε δημόσια σε όλους, από συντάκτες μόδας μέχρι πρώην φίλους και τον μεγιστάνα Bernard Arnault. Αφού διώχθηκε από το Instagram και το Twitter για παραβίαση των πολιτικών των πλατφορμών σχετικά με τη ρητορική μίσους, ο Ye δήλωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει τη δεξιά πλατφόρμα Parler.

Ο Balenciaga δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με την συνεργασία του με τον Ye.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.