CELEBRITIES

Ο Kanye West αγόρασε το Parler, το δεξιό μέσο κοινωνικής δικτύωσης- Ακόμα να θεωρηθεί επικίνδυνος;


Κλέλια Φατούρου

17 Οκτωβρίου 2022

Ο Kanye West αγόρασε το Parler, το δεξιό μέσο κοινωνικής δικτύωσης- Ακόμα να θεωρηθεί επικίνδυνος;
Splash News
Ο Kanye West αγοράζει social medium και φοβόμαστε για το τι θα ακολουθήσει

Ο Kanye δεν έβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία τελικά, αλλά έχει κυκλώσει τους Αμερικανούς πολίτες με όποιο τρόπο μπορεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Parler, ο Kanye West προέβη σε αγορά, με το ποσό να παραμένει μυστικό και η συμφωνία αναμένεται να ανανεωθεί μέσα στο τέλος της χρονιάς.

«Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του εαυτού μας», έγραψε ο Ye στην επίσημη ανακοίνωσή του. Δεν ξέρω καθόλου πώς να ερμηνεύσω αυτό που είπε και, για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι να το κάνω.

Ο επικεφαλής της εταιρίας, George Farmer μάς ενημέρωσε ότι αυτή η συμφωνία θα αλλάξει τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ελευθερία του λόγου. «Ο Ye κάνει μία πρωτοποριακή κίνηση μέσα στα media της ελευθερίας του λόγου (οξύμωρο, αλλά συνεχίστε) και δεν θα φοβηθεί ξανά μη τυχόν και τον πετάξουν από τα social media». Αυτό και αν με τρομάζει σαν προοπτική.

Ο Farmer, που είναι παντρεμένος με τη δεξιά ακτιβίστρια Candace Owens, νιώθει πολύ μεγάλη τιμή που ο Kanye West τους επέλεξε. Το Parler δημιουργήθηκε το 2018 από τους John Matze και Rebekah Mercer. Η συμμετοχή όμως του Matze στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, οδήγησε στην απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από τον Farmer. Επίσης, το app αφαιρέθηκε από τα app stores της Apple και τη Google.

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε για τι είδος μέσο κοινωνικής δικτύωσης μιλάμε. Ένα όπου ο Kanye West, και οι όμοιοί του, θα μπορούν να μιλούν φασιστικά, με μίσος, ακόμα και να απειλούν όποιους θέλουν, χωρίς συνέπειες. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει πιο αυστηρή παρέμβαση. Παράλληλα, ασχολείται με την ακαδημία του, Donda, εκεί όπου τα παιδιά θα διδάσκονται περίεργα μαθήματα και σίγουρα όχι διάβασμα, γιατί το βαριέται ο Kanye. Και φυσικά, μοιράζεται τις φιλελεύθερες απόψεις του, όπως το ότι ο George FLoyd δεν πέθανε από το γόνατο του αστυνομικού που οδήγησε σε ασφυξία, αλλά σε κατανάλωση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.