ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Το μωβ φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

9 Ιανουαρίου 2023

Το μωβ φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's
GETTY IMAGES
Το αξιομνημόνευτο μελιτζανί βελούδινο φόρεμα της Πριγκίπισσας Diana δημοπρατείται αυτόν τον μήνα από τον οίκο Sotheby's.

Το μελιτζανί φόρεμα από μεταξωτό βελούδο της Πριγκίπισσας Diana δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη αυτόν τον μήνα. Το φόρεμα είχε φορεθεί από την Diana σε ένα επίσημο βασιλικό πορτραίτο το 1991 και σε μια φωτογράφιση για το Vanity Fair από τον Mario Testino το 1997. Είναι ένα στράπλες βραδινό φόρεμα από τον Victor Edelstein για την φθινοπωρινή συλλογή του το 1989 και η τιμή που αναμένεται να πιάσει είναι τα $120,000.

Jenny.Gr
GETTY IMAGES

Η περιγραφή του οίκου Sotheby's είναι η εξής: «Ένα δραματικό φόρεμα χορού, σε "Infanta"-style, από τη συλλογή της Diana, Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ένα στράπλες βραδινό φόρεμα σε βαθύ μελιτζανί από μεταξωτό βελούδο, με σταθερή φούστα σε σχήμα τουλίπας, στολισμένο με τρία κουμπιά στην πλάτη, σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein».

Jenny.Gr
Sothebys

Σύμφωνα με το CNN, το φόρεμα είχε πουληθεί τελευταία φορά για $24,150 το 1997, σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία του οίκου Christie's με 79 φορέματα, δωρεά της Diana.

«Το φόρεμα είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί», αναφέρει ο οίκος.

Το 1991 ο Douglas Hardinge Anderson απαθανάτισε την Diana φορώντας αυτό το φόρεμα σε έναν πίνακα, που τώρα βρίσκεται στο Royal Marsden Hospital Cancer Fund. Επίσης το συγκεκριμένο φόρεμα εμφανίζεται και στην περιορισμένης έκδοσης «Princess Diana» κούκλα του Franklin Mint από το 1988, ως μέρος μιας συλλογής από 1.000 κούκλες, οι οποίες φοράνε τα πιο αξιομνημόνευτα φορέματα της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.