ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Dior: O Bernard Arnault όρισε την κόρη του Delphine, ως επικεφαλής του οίκου


Τόνια Τζάφερη

12 Ιανουαρίου 2023

Dior: O Bernard Arnault όρισε την κόρη του Delphine, ως επικεφαλής του οίκου
Splash News
Η μεγαλύτερη κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο επιλέχθηκε να διευθύνει το luxury brand αξίας 382 δισ. ευρώ

Ο Bernard Arnault είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο τη γαλλική πολυτέλεια και να την απογειώσει. Αυτή τη φορά, διόρισε την κόρη του Delphine να διευθύνει τον γαλλικό οίκο Dior, ο οποίος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό σήμα της αυτοκρατορίας του LVMH. Ο 73χρονος Arnault είναι ο διευθύνων σύμβουλος, πρόεδρος και κύριος μέτοχος του ομίλου, ο οποίος κατέχει μια σειρά από επιχειρήσεις υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy, Kering και Moet Hennessy.

Μόλις εχθές ανακοίνωσε και επίσημα ότι η μεγαλύτερη κόρη του θα γίνει διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Dior, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού του ομίλου αξίας 382 δισ. ευρώ. Η Delphine Arnault, η οποία κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου του Louis Vuitton και είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προϊόντα του οίκου, θα αναλάβει τα ηνία μέσα από τη νέα της θέση από την 1η Φεβρουαρίου.

Η 47χρονη εντάχθηκε στο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης το 2000 μετά από δύο χρόνια εργασίας στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey και σπουδές στο London School of Economics. Τρία χρόνια αργότερα προστέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της LVMH - κι έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα, αλλά και το νεότερο άτομο που συμμετείχε σε αυτό.

Ο Bernard Arnault και πατέρας της δήλωσε: «Υπό την ηγεσία της Delphine, η ζήτηση των προϊόντων Louis Vuitton αυξήθηκε σημαντικά, επιτρέποντας στο πολυτελές brand να σημειώνει τακτικά νέα ρεκόρ πωλήσεων. Η οξυδερκής διορατικότητά της και η απαράμιλλη εμπειρία της θα αποτελέσουν αποφασιστικό πλεονέκτημα για την προώθηση της συνεχούς ανάπτυξης του Christian Dior».

Ο διορισμός σηματοδοτεί την επιστροφή της Arnault στο fashion house, για το οποίο εργάστηκε για πρώτη φορά το 2001, όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τον τομέα των παπουτσιών, προτού αναδειχθεί σε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και συνεργαστεί άμεσα με τον τότε δημιουργικό διευθυντή του Dior, John Galliano. Ήταν εκείνη που αντιμετώπισε τον απόηχο από τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις του Galliano σε ανθρώπους σε ένα μπαρ στο Παρίσι το 2011, οι οποίες οδήγησαν στην απόλυσή του.

Τον περασμένο μήνα, ο Bernard Arnault διόρισε τον γιο του Antoine ως διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της Christian Dior SE, της εταιρείας που ελέγχει το 41% του κεφαλαίου και το 56% των δικαιωμάτων ψήφου του ομίλου LVMH.

Και τα πέντε παιδιά του κατέχουν πλέον ανώτερες θέσεις στη γαλλική εταιρεία. Οι ίδιοι χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να αναλάβουν τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, καθώς η LVMH άλλαξε πέρυσι το καταστατικό της εταιρείας ώστε να επιτρέπει σε έναν διευθύνοντα σύμβουλο να συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία μέχρι την ηλικία των 80 ετών, από 75 που ήταν προηγουμένως.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Bernard Arnault ξεπέρασε τον Elon Musk τον περασμένο μήνα και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 178 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.