ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ganni FW 2023: Πεταλούδες, βιωσιμότητα και ένα σταθερά αβίαστο coolness


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Φεβρουαρίου 2023

Ganni FW 2023: Πεταλούδες, βιωσιμότητα και ένα σταθερά αβίαστο coolness
Instagram/circulose
Ναι, το δανέζικο brand Ganni είναι η επιτομή του cool και η τελευταία του συλλογή το επιβεβαίωσε

Η FW ‘23 συλλογή της Ganni, υπό την επιμέλεια της creative director Ditte Reffstrup, ήταν εμπνευσμένη από την μεταμορφωτική διαδικασία των πεταλούδων. Αρκετά από τα πιο δημοφιλή της κομμάτια βρέθηκαν στην πασαρέλα, μετά από τη δέουσα ανανέωση φυσικά, όπως επίσης και πολλές καινοτομίες με το βλέμμα στραμμένο στην βιωσιμότητα.

Η συλλογή ήταν «λίγο πιο ώριμη» από την προηγούμενη, λέει η Reffstrup. Φυσικά όμως και δεν έλειπαν τα χαρούμενα prints και τα αγαπημένα της τζιν. Επίσης το brand συνεργάστηκε για μια συλλογή κοσμημάτων με την Δανή στυλίστρια Veneda Carter, όπως και με το νορβηγικό outerwear brand 66 North.

Ως μέρος της δέσμευσης του Ganni για την εξάλειψη του αληθινού δέρματος ως το τέλος του έτους, το brand παρουσίασε ένα εναλλακτικό δέρμα φτιαγμένο από απορρίμματα πορτοκαλιού και κάκτου από τη βιομηχανία φαγητού και καλλυντικών. Το δέρμα αυτό ονομάζεται Ohoskin και το είδαμε στην τετράγωνη τσάντα του οίκου, που αναμένεται να ξεπουλήσει.

Η συγκεκριμένη συλλογή κατατάσσεται ως 100% υπεύθυνη από την Ganni, δηλαδή πάνω από το 50% του κάθε look είναι φτιαγμένο από πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά, χαμηλού αποτυπώματος υλικά ή οργανικά υλικά. Μια βελτίωση αξιοσημείωτη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια όπου μόνο το 70% κατατάχθηκε ως υπεύθυνο.

Μέχρι και το κομφετί στο τέλος του show ήταν βιοδιασπώμενο με την creative director Ditte Reffstrup να λέει στη Vogue «Ξεκινήσαμε να βλέπουμε τις πεταλούδες και πώς αυτές μεταμορφώνονται και πώς θα ήθελα η Ganni να μεταμορφωθεί σε αυτό το όμορφο πράγμα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.