ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Proenza Schouler FW 2023: Η κομψότητα (και οι ανάγκες) της σύγχρονης γυναίκας στο επίκεντρο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

13 Φεβρουαρίου 2023

Proenza Schouler FW 2023: Η κομψότητα (και οι ανάγκες) της σύγχρονης γυναίκας στο επίκεντρο
Proenza Schouler
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους επίδειξη, το σχεδιαστικό δίδυμο του brand Proenza Schouler, παρουσιάζει την πιο ώριμή τους συλλογή

Το original, το πραγματικό, το σωστό It girl, η Chloë Sevigny, άνοιξε το show του brand Proenza Schouler για το FW 2023, δίνοντας τον τόνο της συλλογής. Με μια λέξη: κομψότητα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σικάτο από μια συλλογή με προσεκτικά επιλεγμένα must have κομμάτια, ραμμένα με εξέχουσα μαεστρία, με διαφορετικές αποχρώσεις αρκετά «συντηρητικών» χρωμάτων και καθαρές γραμμές.

Βελούδα σε μπλε του κοβαλτίου, ασπρόμαυρα παλτό, αέρινες σιλουέτες και total white σύνολα ήταν μερικά από τα κομμάτια που έκλεψαν τις εντυπώσεις, μαζί με τα oversized blazer και τα κασκόλ κουβέρτες.

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργήσουν καθημερινά ρούχα με ένα twist, όπως τα φερμουάρ στην πλάτη των blazer, τα χρυσά τζιν και τα βελούδινα πλεκτά. Ο Jack McCollough, ο ένας από τους δύο σχεδιαστές του brand Proenza Schouler, είπε στην Vogue ότι αυτή είναι η πιο προσωπική συλλογή τους μέχρι στιγμής και ότι δεν ασχολήθηκαν με κάποιο θέμα συγκεκριμένο, απλά ήθελαν να κοιτάξουν τις γυναίκες στη ζωή τους, και να δουν τι ακριβώς έχουν ανάγκη.

Δείτε στο παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας κομμάτια από την fw 2023 συλλογή του Proenza Schouler.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.